Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ilçede kent kültürüne uygun projeler üreterek yaşam kalitesini yükseltmeyi ve bölgeyi çağdaş görünüme kavuşturmak için 9 noktada kentsel dönüşüm çalışması başlattıklarını söyledi.
Başkan Çelikcan Yüreğir’de başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarının Adana’da bir ilk olduğunu belirterek, ‘Yerinde Kentsel Dönüşüm’ çalışmaları kapsamında Kışla Mahallesi’nde 324 konutun yıkıldığını yerine 772 konut ve 43 iş yeri yapıldığını, hemen yanında 2.etap çalışmalara başlandığını, ilçe genelinde de 9 ayrı bölgede ‘Kentsel Dönüşüm’ çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.
Aralarından sadece Seyhan Nehri geçmesine rağmen Seyhan, Çukurova ve Yüreğir arasında çok büyük gelişmişlik farkı bulunduğunu ifade eden Çelikcan, ‘ilçemizde 60 bin 993 adet bina, 141 bin 897 adet konut (bağımsız bölüm), 17 bin adet işyeri bulunmaktadır.
Binaların yüzde 80’i ruhsatsız yapılaşmadır. Yüreğir İlçesi ruhsatsız yapıların en yoğun olduğu ilçemizdir. Bunun için, Yüreğir’de kent yaşamına uygun projeler üreterek yaşam kalitesini yükseltmeyi ve bölgeyi çağdaş görünümlü bir kent durumuna getirmeyi hedefledik” dedi.
Yüreğir’de 372 hektar alanda 9 ayrı bölgede kentsel dönüşüm çalışması başlattıklarını vurgulayan Çelikcan, “Uzun ve zor bir tarafına dönmeye başladı” diye konuştu.
YÜREĞİR’DEKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANLARI
Kışla 1. Bölge: Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kentsel dönüşüm alanında mevcut 324 konut, 25 iş yeri çalışma olan yerinde ve gerçek kentsel dönüşüm dünyanın en zor olan işlerinden biridir.
Çalışmalarımızı kararlı bir şekilde sürdürüyoruz.
Hükümetimiz ve yatırımcılarımızla görüşerek ilçemizin gelişmesine katkı sağladık. İlçemize gelmesini sağladığımız kamu yatırımları ve başlattığımız kentsel dönüşüm çalışmaları neticesinde bütün yatırımcıların yönü Yüreğir bulunmakta iken, kentsel dönüşüm projesi ile 772 adet konut ve 43 adet iş yeri yapımı projelendirildi ve inşaatları halen devam ediyor.
Kışla 2. Bölge: Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 415 konut, 25 iş yeri bulunmakta iken, proje sonrası 800 adet konut ve 100 adet iş yeri projesi planlanmakta.
Karacaoğlan 1. Etap: Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında eğitim tesisi, dini tesis, 454 adet konut ve 49 adet iş yeri yapılması düşünülüyor. Hak sahipleri ile görüşmeler devam ediyor.
Başak: Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında tamamlanan projeler, TOKİ’de kontrol aşamasında bulunuyor. Başak Mahallesi’nde yaklaşık 857 adet bina, 40 iş yeri bulunmakta iken, proje sonrası 1490 adet konut, 72 adet iş yeri planlanıyor.
Akıncılar, Yavuzlar, Serinevler: Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projelerine başlanacak.
Cumhuriyet: Afet Riskli Alan’a ait projeler tamamlanmış olup, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda imar planı onayı bekleniyor. Alan içerisinde 192 adet konut, 800 adet iş yeri bulunmakta iken proje sonrası 916 adet konut, 338 ofis ve 220 adet ofis binaları altında mağaza, 140 adet konut altı iş yeri planlanıyor.
19 Mayıs-Koza Yeşilbağlar, Afet Riskli Alan ve Koza -Yeşilbağlar Rezerv Alanı: Mühendislik- müşavirlik hizmet alımı ihale süreci devam ediyor.
Misis Rezerv: Talep Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunuldu.
Adana Çukurova Press