Yabancılar ile kira kontratı nasıl yapılır?

Yabancılar ile kira kontratı nasıl yapılır

Kiracının ve ev sahibinin ileri de olabilecek problemlere karşı güvende olmaları için kira kontratı imzalaması gerekiyor. Peki yabancılar ile kira kontratı nasıl yapılır? diyorsanız işte yanıtı…

Kira kontratı, ev,işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında imzalanıyor. Kanunen kira kontratı, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak nitelendiriliyor.

Kontratta yapılan anlaşmaya dair hükümlere yer veriliyor. Kira süresi, kira bedeli, kiranın ödeneceği tarih, kira artış oranları ile demirbaşların durumu gibi hususlar kontratta tespit ediliyor.

Yabancı uyruklu bir kişiye evinizi kiralamak istediğinizi düşünelim. Peki yabancılar ile kira kontratı nasıl yapılır? diyorsanız işte yanıtı…

Yabancıla ile yapılan kira kontratında yine diğer kontratlarda olduğu gibi, ev sahibine, kiracıya ve eve ilişkin maddelere yer veriliyor.Yabancılar için kira kontratı örneği aşağıda yer alıyor:

Yabancılar için kira kontratı örneği…
Dairesi
Mahallesi
Cadde/Sokağı
Numarası
Kiralananın Cinsi
Kiralayan Adı Soyadı
Kiralayanın T.C. Kimlik No
Kiralayanın Adresi
Kiracının Adı Soyadı
Kiracının T.C. Kimlik No
Kiracının Adresi
Akdin Başlangıç Tarihi
Akdin Süresi
Yıllık Kira Bedeli
Aylık Kira Bedeli
Kira Bedelinin Ödeme Şekli
Kiralananı Kullanım Şekli
Kiralananın Durumu
Kiralananla Birlikte Teslim Edilen Demirbaşlar
İmzalar
Tarih

-Genel Koşullar
-Özel Koşullar

Yabancı uyruklu bir kiracı varsa ve kontratı yabancı para ile yaptıysanız, beş yıl süre ile kira artışı yapılamıyor. Ancak beş yılın sonunda kiraya artış yapılabiliyor. Ancak dövizde oluşan aşırı değerlemede de kiracının dava açma hakkı saklı bulunuyor.

Kira kontratında olması gereken maddeler!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com