Vergi affı taksitleri gecikirse ne olur?

vergi affı taksit gecikmesi
Vergi cezası yapılandırma kanunu Resmi Gazete’de yayınladı. Vatandaşlar 31 Ekim 2016 tarihine kadar yapılandırma için başvurabilecek. Peki Vergi affı taksitleri gecikirse ne olur? diyorsanız işte yanıtı…

Vergi affı taksitleri gecikirse ne olur?
Vergi borcu yapılandırma kanun onaylanması ile hangi vergi borcu olursa olsun borçların ana kısmına taksitlendirme ve daha az tutarda ödeme yapılabiliyor.

Aynı zamanda söz konusu olan borçlar ile ilgili geçmişten gelen cezalarda kaldırılırken gecikme faizi ve gecikme zamlarının tahsilinden vazgeçiliyor. Bu faiz borçlarının yerine Yurtiçi ÜFE oranı ilave tutuluyor.

Devlet kurumlarına olan birçok borcu içine alan kanun özellikle, gecikme faizleri, vergi ve vergi cezaları, taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı, gecikme zamları, gümrük vergileri, emlak vergisi çevre temizlik vergisi, trafik, askerlik, nüfus, seçim, karayolu geçiş ücreti, RTÜK idari para cezaları, Yurt-Kur öğrenim ve katkı kredisi alacakları, SGK prim borçlarının yanı sıra Belediyelerin alacakları da bu kapsıyor.

Vergi borçlarının ana kısmı taksitli olarak ödenebilecek. Yurtiçin ÜFE Enflasyon rakamlarına göre hesaplanan borçlar bu şekilde vadeye bölünecek. Vergilerin ödenmemesinden doğan Borçlar; 6, 9,12,18 olmak üzere eşit taksitler şeklinde ödenebilecek. Yapılandırılan borçların taksitler iki ayda bir ödenecek. Peki Vergi affı taksitleri gecikirse ne olur? diyorsanız işte yanıtı…

Taksitle ödeme yoluyla vergi affından faydalananlar ve ilk taksit ödemesi ile ikinci taksit ödemesinin zamanında ödenmemesi durumunda yeniden yapılandırma hakkını kaybediyor.

İlk 2 taksit haricinde, taksitlerin bir senede 2 veya daha az gecikmesi durumunda eklenmeyen ya da eksik eklenen taksitlerin gecikme zammı oranları hesaplanandan geç ödeme faizi ile beraber son taksit sürecini izleyen ayın sonuna kadar eklenmesi durumunda yapılandırma hakkı yine kayboluyor.

Vergi barışı kredi kartı ile ödeme!
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com