Veraset ve intikal vergisi ödemeleri öncesinde verilmesi gereken beyannameye bazı belgelerin eklenmesi gerekiyor.İşte veraset ve intikal vergisi beyannamesine eklenecek belgeler…
Türkiye sınırları içerisinde bulunan malların sahiplerinin vefat etmesi sonucunda; veraset tarikiyle veya her hangi bir suretle olursa olsun ivazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikali veraset veintikal vergisine tabi tutuluyor.
– Türkiye sınırları içinde bulunan malların,
– T.C. uyruğundaki kişilere ait malların,
Veraset yoluyla veya her ne şekilde olursa olsun ivazsız (hibe yoluyla veya karşılıksız herhangi bir tarzda) surette bir kişiden diğer kişiye intikali veraset ve intikal vergisine tabi olup, bu intikaller nedeniyle beyanname veriliyor. Beyannameyi kendisine mal intikal eden gerçek veya tüzel kişilerin vermesi gerekiyor.
Veraset ve intikal vergisi ödemeleri öncesinde verilmesi gereken beyannameye bazı belgelerin eklenmesi gerekiyor.Peki veraset ve intikal vergisi beyannamesine eklenecek belgeler nelerdir? diyorsanız işte yanıtı…
Veraset ve intikal vergisi beyannamesi düzenleyenlerin, beyannameyi ilgili vergi dairesine verirken intikal eden mallarla ilgili aşağıdaki belgeleri beyannameye eklemeleri gerekiyor:
-Veraset ilamı,
-İndirilmesi talep edilen borç ve masraflara ait belgeler,
-Ticari bilanço ve gelir tablosu,
-Gayrimenkullerde tapunun fotokopisi,
-Gayrimenkul mallar için ilgili belediyelerden alınacak emlak vergisine esas olan (ölümün meydana geldiği yıldaki) değerini gösterir belgenin örneği (fotokopi de olabilir.)
– Araç için aracın ruhsat örneği (fotokopi de olabilir.)
-Ölüm ve mirasçılık bildirimi formunun; veraset ve intikal vergisini tarha yetkili vergi dairelerinden alınıp doldurulduktan sonra, ölenin son ikametgahının bağlı oldugu muhtarlığa tasdik ettirilmesi zorunludur. (Murisin Türkiye’deki son ikametgahı bilinmiyor ise söz konusu belge aranılmayacaktır.)
Veraset ve intikal vergisi kaç sene ödenir?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com
Bir yanıt bırakın