Vasi ataması için bulunulan yerin Sulh Hukuk Mahkemesine bir dilekçe ile başvuruda bulunulabiliyor. Peki vasi ataması dilekçesi nasıl yazılır? İşte vasi ataması dilekçe örneği…
Vasilik, vesayet altındaki küçüğün veya kısıtlının kişiliği ve malvarlığı ile ilgili bütün menfaatlerini korumak ve hukukî işlemlerde onu temsil etme yükümlülüğü olarak tanımlanıyor.
Vasilik, Medeni Kanunu kapsamında ele alınıyor. Vasilik Kanunu gereğince, vesayet altına alınan kimsenin yerleşim yerinde oturanlardan vasiliğe atananlar, bu görevi kabul etmekle yükümlü oluyor.
Gerekli koşulların doğması durumunda vasi talebi Sulh Hukuk Mahkemesine yapılabiliyor. Bunun için bir dilekçe yazılması gerekiyor. Peki vasi ataması dilekçesi nasıl yazılır? İşte vasi ataması dilekçe örneği…
Vasi ataması dilekçe örneği…
………. SULH HUKUK MAHKEMESİ’NE
DAVACI : (Adı Soyadı) (T.C: Kimlik No-) (Adresi)
VEKİLİ : (Adı Soyadı) (T.C: Kimlik No-) (Adresi)
DAVA: VASİ TAYİNİ
AÇIKLAMA:
…. ili …………… Nüfusuna kayıtlı (oğlum/kızım…) özürlü olaması nedeniyle resmi ve gayri resmi işlerini görememektedir. (Oğlumun) bütün işlerini görebilmem için VASİSİ olmak istiyorum.
HUKUKİ NEDENLER : İlgili yasa Mad.
SUBUT DELİLLER : Doktor raporu
NETİCE ve TALEP : Yukarıda açıklamış olduğum oğlum (Ad Soyad)’ın özürlü olması nedeniyle işlerini görebilmem için Mahkemenizce VASİ TAYİN olmak için karar verilmesini,
Saygılarımla arz ve talep ederim …/…./….
Davacı
Adı Soyadı
İmza
Vasiliğe engel haller nelerdir?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com