Trampa işleminde tapu harcı ne kadar?

Trampa işleminde tapu harcı ne kadar

Trampa işleminin tamamlanabilmesi için belli oranlarda tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Bu harcı iki taraf da ayrı ayrı ödemekle yükümlü oluyor. Peki Trampa işleminde tapu harcı ne kadar? İşte tapu trampa harcı 2016…

Trampa işleminde tapu harcı ne kadar?
Trampa, taşınır veya taşınmaz bir malın başka bir malla değiştime işlemi olarak tanımlanıyor. Trampa edilecek olan malların değerlerinin eşit olması gerekmiyor.

Tapu trampa işleminde, Borçlar Kanunu esaslarına göre satışa ilişkin hükümler uygulanıyor. Tapu trampa işleminin tapu müdürlüklerinde tescil edilmesi gerekiyor. Trampa işleminin resmiyette geçerli olabilmesi için tescil işlemi şart oluyor.

Eğer tapu müdürlüğü tescil belgesi oluşturmaz ise trampa tamamlanmamış oluyor. Yani herkes aynı mallara sahip olmaya devam ediyor.

Trampa işleminin tamamlanabilmesi için belli oranlarda tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Bu harcı iki taraf da ayrı ayrı ödüyor. Peki Trampa işleminde tapu harcı ne kadar? İşte tapu trampa harcı 2016…

Trampa işleminde tapu harcı 2016…
Taşınmaz malların karşılıklı olarak trampa edilmesi durumunda tapu harcının bu iki taşınmazdan emlak vergisi değeri yüksek olan esas alınarak bu değer üzerinden, bu değerden yüksek bir değer bildirilmesi halinde bildirilen değer üzerinden her iki gayrimenkul için de hem alıcıdan hem de satıcıdan ayrı ayrı aranılması gerekiyor.

Tapu trampa harcı oranı 2016: Binde 20 (binde 20 x 2)

Döner Sermaye İşletmesince belirlenen tarifeye göre ücret alınıyor. Tapu trampa döner sermaye 2016: 87,25 TL.

Ayrıca taşınmaz malların varsa veraset ve intikal vergisi ile vakıf taviz bedeli ilişiği kestiriliyor.

Tapu trampa işlemi için hangi evraklar gerekli?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com