Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel iyileştirme Dairesi Başkanı Yener: “Süleymanpaşa ilçesinin, 6 bin 500 hektarlık arazisinde kentsel dönüşüm master plant çalışmalarına başladık ” dedi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel iyileştirme Dairesi Başkanı Yener: “Süleymanpaşa ilçesinin, 6 bin 500 hektarlık arazisinde kentsel dönüşüm master plant çalışmalarına başladık ”
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener, Süleymanpaşa İlçesinin, 6 bin 500 hektarlık arazisinde Kentsel Dönüşüm Master Planı çalışmalarına başladıklarını belirtti.
Yener, sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarının oluşturulması, kentsel çevre ve yaşam kalitesinin arttırılması için bu çalışmalara başladıklarını belirterek, şu ana kadar İlçedeki 20 bin binada çalışmalarını tamamladıklarını ve bina testlerinin 35 bini geçmesini öngördüklerini ifade etti.
Master planlarında kamu binalarıyla ilgili kısımların kararının ilgili bakanlığa ait olduğunu belirten Yener, “Bu master planındaki amaç, uygulamaya yönelik etaplandırma çalışmalarını yapacağız.
Dönüşüme en sağlıklı neresini yapabileceksek, dönüşüme en acil nerede ihtiyaç varsa onları etaplandırmak ve daha sonra dönüşüm modellerine çevirmek. Kentsel dönüşümle ilgili ilk aşamadaki yapacağımız çalışmalar bunlardan ibaret olacak” dedi.
Birçok ilçenin zemin altlığı çalışmasının yapılmadığını ifade eden Yener, “Birçok ilçemizin hiç bir zemin altlığı dahi yok Olanlar var, kısmi var. Onları bütünleştirerek çoklu doğal risk haritası adı altında her türlü riskin üst üste çakıştığı bir hale dönüştürmek gerek. Özellikle Barbaros ve Kumbagda zemin altlıkları eksik.
İlçelerin zemin aldığıyla ilgili yenileme çalışmaları devam edecek” diye konuştu.
Kentsel dönüşüm yapabilmesi için birçok veriye ihtiyaç duyulduğunu anlatan Yener, şunları kaydetti: “Master planı çalışmasında sağlıklı bir kentsel dönüşüm çalışması yapılabilmesi için planlama, sağlık ve güvenlik başta olmak üzere her şey düşünülecek. Kentsel dönüşüme her şeyi sentezleyerek ve doğru adım atarak başlamak istiyoruz. Süleymanpaşa İlçesinin, 6 bin 500 hektarlık arazisinde Kentsel Dönüşüm Master Planı çalışmalarına başladık. Bu çalışmalar kapsamında yeterli mühendislik hizmeti almamış, ruhsatı olmayan, ekonomik ömrünü tamamlamış ve planları olmayan ya da kent estetiğini bozan bu tarz teknik ve altyapı yetersizliklerini göz önünde bulunduruyoruz.” Kentsel Dönüşüm Master Planı projesini Ekim 2016’da bitirmeyi tasarladıklarını ifade eden Yener, tüm bu çalışmalar tamamlandıktan sonra kentsel dönüşümü belirlenen etaplardaki öncelik sıralamasına göre başlatacaklarını ifade etti.
Yener, Büyükşehir’e ait belediyelerin hizmet binalarında deprem dayanıklılık testlerine başladıklarını belirterek, gelecek aydan itibaren projenin sona ereceğini kaydetti.
Tekirdağ Şafak Gazetesi
Bir yanıt bırakın