Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin ihale süreci tamamlandı!

tekirdağ Şehir Hastanesi

Tekirdağ Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, Tekirdağlıların sabırsızlıkla beklediği Şehir Hastanesi’nin inşaatına henüz başlanmadığını ancak ihale sürecinin bittiğini, temel atmak için gün saydıklarını söyledi.Dr. Akbulut, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yakınındaki 123 dönümlük araziye yapılacak 480 yatak kapasiteli Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin ihale sürecinin bittiğini ancak, gönderilen dosyada revizyon değişikliği yapıldığı için Yatırım Planlama Koordinasyon Kurulu’ndan (YPK) onay bekledikleri, henüz inşaata başlayamadıklarını söyledi.

“BİNASI DEPREME DAYANIKLI OLACAK”
Şehir Hastanesi’nin 480 yatak kapasiteli olacağını söyleyen Dr. Akbulut, “Şu anki mevcut hastanemize göre yüzde 50 daha fazla yatak kapasitesi olacak ama burada 96 tane yoğun bakım odası olacak. Burada mimari olarak Trakya Bölgesi’nde hiçbir hastanede bulunmayan ana taşıyıcı kolonlarımızda sismik izolatörlerimiz olacak. Biliyorsunuz Trakya deprem bölgesi olması hasebi ile buna yönelik de tedbirlerimiz alınacak” dedi.

Zaman zaman Şehir Hastanesi lafta kaldı, tamamlanmadı gibi spekülasyonların ortaya atıldığını ifade eden Akbulut, Şehir Hastanesi’nin yapılmaması gibi bir durumun söz konusu olmadığını, hastanenin ihalesinin bile yapıldığını söyledi. Dr. Akbulut, “25 Mayıs’ta Başbakanımızın Tekirdağ’a geldiği programda aslında Şehir Hastanesi’nin ihale süreci bitmişti. Sadece firma ile ilgili sözleşme sürecini bekliyorduk. Şehir Hastanemizin inşaat sürecinde kamu özel ortaklığı olması sebebiyle yapılan ihale sürecinde YPK’ya gönderilen dosyada sadece bir revizyon tekrarı yaptırılmış. Süreç bu yüzden uzadı” şeklinde konuştu.

“28 YIL SÜREYLE YAP İŞLET DEVRET MODELİYLE YAPILACAK”
Dr. Akbulut, şehir hastanemizin inşaat sürecinde kamu özel ortaklığı olması nedeniyle yapılan ihale neticesinde YPK’ya gönderilen dosyada sadece bir revizyon değişikliği yapıldığını, bu revizyon neticesinde YPK’nın onayıyla inşaatın devam etmesinin beklendiğini söyledi. Dr. Akbulut, “Temel atmak için aslına bakarsanız biz gün sayıyoruz. 3 – 4 yıldır, belki de 5 yıldır sürekli Şehir Hastanesi dendiği için insanlar karamsar, ancak zaten şu anda Tekirdağ’da sağlık hizmetlerini sunabilecek altyapımız zaten var. Yani bu altyapıyı da fiziki olarak Tekirdağ’a daha iyi hizmet verebilmek için hem kamu hastanelerindeki yöneticilerimiz hem devlet hastanelerindeki arkadaşlarımız canla başla çalışıyorlar. Şu anda Allaha şükür hizmette bir aksama yok ama gönül ister daha ferah, daha güzel, daha modern yerlerde çalışalım. Ama bu sadece bizlerin elinde olan bir durum değil. Sonuçta bu bir devlet yatırımı, 25 yıl işletmeli, 3 yıl da inşaat süresiyle birlikte 28 yıl süreyle yap işlet devret modeliyle yapılacak. 28 yıl boyunca bu binanın tadilatı, tamiri, bakımı onarımı, ekipmanların alınması, kurulması, onların bakımı kolay bir sistem değil. Normal devlet hastanelerinden farklı olarak bir kampüs şeklinde olacak. Normal devlet hastanelerimizden, sağlık tesislerimizden farkı 24 saat yaşayan binalar. 24 saat insanların hizmet aldığı, devamlı faaliyette olan yer. Bunun için de normal bir bina yapımından farklı bir prosedür uygulamamız gerekiyor. Bunlar yapılırken farklı formatlar uygulanması gerekiyor.”
Hürriyet