Tapu işlemlerinde vekaletin süresi!

Tapu işlemlerinde vekaletin süresi

Vekaletname, bir kimsenin başka bir kimseyi belirli durumlarda kendi adına hareket etmesi için yazılı olarak yetkilendirdiğine ait yazılı belge oluyor. Peki tapu işlemlerinde vekaletin süresi nedir? diyorsanız işte yanıtı…

Tapu dairesindeki taşınmaz alım satım gibi işlemlerini gerçekleştirmek için vakti olmayanlar veya sağlık durumu nedeniyle tapu dairesine gidemeyecek durumda olanlar vekalet vererek bu işlemi bir başkasına yaptırabiliyor.

Tapu işlemlerinde bir başka kimseye vekalet noterde veriliyor. Noterlik ve konsolosluklarca düzenleme şeklinde yapılmış olmalı ve düzenleyen noterin/konsolosun adı, adresi ile imza ve mührü, düzenleme yeri, tarihi ve yevmiye numarasını içeriyor.

Tapu vekaleti için gerekli belgeler ise

-Vekalet verecek kişinin kimliği
-2 adet vesikalık fotoğrafı oluyor.

Vekalet vermek için yukarıdaki gerekli belgelerle notere gidiliyor. Böylece vekalet ataması yapılabiliyor. Peki tapu işlemlerinde vekaletin süresi nedir? diyorsanız işte yanıtı…

Vekile verilen vekaletname kapsamında sürenin de belirtilmesi gerekli oluyor. Olumsuz durumlarla karşılaşmamak için, tapu işlemleri konusunda verilecek vekaletin, “işlem yapılacak il-ilçe”, “süre” ve “..şartlı” olarak verilmesi gerekiyor.

Tapu işlemlerinde vekaletin süresi…
“İstanbul ili, Güngören 2 nolu tapu sicil müdürlüğünde adıma kayıtlı ……. ada, ……. parselde kayıtlı bulunan taşınmazımın, 22.09.2013-25.09.2013 tarihleri arasında, ……. isimli şahısa, …… TL bedel karşılığında ve bu bedelin Güngören Ziraat bankasındaki …….. nolu hesabıma yatırılması şartı ile satışı konusunda ………. ………… ‘ yı yetkilendirdim. ”

Vekalet sözleşmesi nasıl olmalı?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com