Tahliye taahhüdü, taşınmaz mal kiralamalarında, kiracının mal sahibine verdiği taahhüt olarak karşımıza çıkıyor. Peki
Tahliye taahhüdüne dayalı tahliye nasıl yapılır? İşte tahliye taahhüdüne dayalı tahliye emri…
Tahliye taahhüdüne dayalı tahliye emri!
Tahliye taahhütnamesi kiracı ile mülk sahibi veya vekili arasında imzalanan bir belge olmasının yanı sıra aslında kiracıyı ikamet etmekte olduğu gayrimenkulden masrafsız çabuk ve kolay bir şekilde çıkartmanın en kolay ve en etkin yollarından biri olarak da karşımıza çıkıyor.
Tahliye taahhüdü , taraflar arasında yapılan kira sözleşmesinde bir madde olarak yazıldı ise geçersiz oluyor. Tahliye taahhüdü, taraflar arasında yapılan kira sözleşmesinden ayrı bir kağıda yazılmış olsa dahi , kira sözleşmesi ile aynıtarihi taşıyorsa yine geçersiz oluyor.
Zira; bu durumda kiracının mesken bulamama durumunda, sıkıntı içerisinde her türlü talebe rıza gösterecek halde olduğu düşünülüyor. Kiralanan gayrimenkule girilmeden önce verilen tahliye taahhütnamesi de geçersiz sayılıyor.
Geçerli Tahliye Taahhütnamesi özellikleri şu şekilde;
1. Şarta bağlı tahliye taahhütnamesi yapılabiliyor. Şart gerçekleştiği takdirde hüküm doğuyor.
2. Kiracının kiralananın içerisinde iken verdiği tahliye taahhütnamesi geçerli sayılıyor.
3. Kira dönemi içerisinde verilen tahliye taahhütnamesi geçerli kabul ediliyor.Peki Tahliye taahhüdüne dayalı tahliye nasıl yapılır? İşte tahliye taahhüdüne dayalı tahliye emri…
Taahhütte belirlenen tarihin gelmesi durumunda ev sahibi tahliye taahhüdüne dayalı tahliye isteminde bulunabiliyor.
Kiracı , belirli bir tarihte kiralananı boşaltacağını yazı ile bildirmiş fakat boşaltmıyorsa , kiralayan ,İcra dairesine müracaat ederek tahliye talebinde bulunabiliyor.
Tahliye taahhütnamesi itiraz davası!
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com