Aydın merkezli firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Pekgüzel:“Şehrin girişindeki 6 dönümlük mobilya fabrika alanına 4 yıldızlı, 100 odalı bir otel yapmayı ve otelcilikte büyümeyi düşünüyoruz.” dedi.
Banka, askerî bina ve NASA standartlarında kapı üretimi yapan, bu alanda dünyanın en yüksek güvenlik seviyesi olan EN-1627 belgesini aldığı için ‘Dünyanın En Güvenli Çelik Kapısı’ sloganını kullanan Sur Çelik Kapı, kapıda elde ettiği tecrübeyi önce mobilyaya ardından mutfağa taşıdı. Şirket, bu alanlarda gösterdiği performansı otelcilik ile taçlandırmaya hazırlanıyor.
Yıllık 40 milyon lira ciro yapan Aydın merkezli firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Pekgüzel, asıl işleri olan çelik kapıda ‘dünyanın bir numarası’ olmak istediklerini söyledi. Babası ve dedesinin demirci olduğunu belirten Yalçın Pekgüzel, “1992’de kardeşlerimle çelik kapı işine yöneldik. Şirketimizin resmi adı Astaş ama markamızın adı Sur Çelik Kapı’dır. 2000’li yıllarda çelik kapının mobilya kısmını üretmek için 2.5 milyon avroluk yatırımla mobilya işine girdik. Geleceğe dönük hedeflerimizi dikate alarak o gün için ihtiyacımızın 10 kat üstünde bir fabrika yaptık. Mutfak mobilyasından sonra otel mobilyasında tasarım ve üretim anlamında ciddi işlere imza attık. İsrail, İspanya, Almanya, Türkmenistan, Nijerya ve Türkiye’de ciddi anlamda otel işi yaptık. Yılda 7-8 milyon dolar ciro yapıyoruz” dedi.
Otel mobilyası işinde ilk beşte, çelik kapıda ise dünyada ilk sırada yer almak istediklerini kaydeden Pekgüzel, şöyle devam etti: “Şehrin girişindeki 6 dönümlük mobilya fabrika alanına 4 yıldızlı, 100 odalı bir otel yapmayı ve otelcilikte büyümeyi düşünüyoruz. 2-3 ay içinde otel inşaata başlayacağız. Otel için 9 milyon TL, yeni mobilya fabrikası için 15-20 milyon TL yatırım planlıyoruz. Çelik kapıyla ilgili 2 yılda 15 milyon lira yatırım yaptık. 3 milyon liralık da makine yatırımı yapmayı planlıyoruz.”
’30 BİN ÇELİK KAPI SATTIK’
Kapı işinde Sinpaş, OYAK, Dumankaya gibi firmalarla çalıştıklarını belirten Yalçın Pekgüzel, “Camdan çelik kapıyı, doğal taştan kapıyı trend yaptık. Parmak iziyle, göz taramasıyla çalışan kapılar üretiyoruz. Depremde açılan kapıyı dünyada ilk biz yaptık ama satamadık. Türkiye’de ilk bir iki firma arasındayız. Yılda 2 milyon adet kapı pazarı var. Geçen yıl 30 bin kapı sattık. 2-3 bin adet ihracat yaptık. İran, Azerbaycan, Mısır, Fas ve Avrupa ülkelerine satıyoruz. İtalya’da demonte üretimle daha katma değerli ürünler satmak istiyoruz” diye konuştu.
İRAN’DAN GELİYORLAR
Şirketin mobilya markası HPM’nin genel müdürü Arzu Aksoy da, altı mimarla çalıştıkları Aydın’daki fabrikadan; Almanya, Hollanda, İspanya, İsrail, Dubai, Türkmenistan ve Nijerya’ya otel mobilyası ihracatı yaptıklarını, İran ve Suudi Arabistan’dan da yeni müşteriler geldiğini söyledi.
BALYOZ, KOÇBAŞI VE LEVYEYLE GÜVENLİK TESTİ
Sur Çelik Kapı’nın hırsızlığa karşı dayanıklılık testi, gazeteciler huzurunda da yapıldı. Altı yıldır ‘Dünyanın En Güvenli Çelik Kapısı’ sloganı kullandıklarını belirten Yalçın Pekgüzel, “Dünyada hırsızlığa karşı garantiyi tek biz veriyoruz. Güvenlikten taviz vermiyoruz” dedi. Firmanın hırsızlığa karşı garantili kapılarında fiyatlar 3 bin 500 ila 20 bin lira arasında değişiyor.
Türkiye Gazetesi
Bir yanıt bırakın