Bir konut ya da işyerinde su aboneliği isim değişikliği yapılabiliyor. Peki, su aboneliği isim değişikliği nasıl yapılır? Hangi durumlarda yapılabilir?
Su aboneliği isim değişikliği nasıl yapılır?
Bir konut ya da işyerinde su aboneliği isim değişikliği yapılabiliyor. Su aboneliği isim değişikliği işlemi, yeni abonelik işlemine göre çok daha kısa süreli bir işlemdir.
Su aboneliği isim değişikliği, mevcut su aboneliği bulunan bir konut yada işyerinin başka bir kişi tarafından kullanılacak olması durumunda yapılabiliyor. Peki, su aboneliği isim değişikliği nasıl yapılır?
Su aboneliği isim değişikliği için gerekenler:
TC Kimlik Numarası yer alan Kimlik Belgesi
Sayacın güncel işareti
Konut Aboneliğinde 179 TL Teminat Bedeli, İşyeri Aboneliğinde 410 TL Teminat Bedeli
Zorunlu Deprem Sigortası (DASK)
İSKİ ÖNEMLİ NOTLAR :
-Abonelik müracaatı yapan kişinin İstanbul ili sınırları içinde NVİ Adres Kayıt Sistemi’ne (İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Kayıt Sistemi) kaydı var ancak abonelik işlemi yapılacak adresten farklı ise; mal sahibi ise tapu fotokopisi kiracı ise kira kontratı fotokopisi gerekmektedir.
– İstanbul ili sınırları içinde NVİ Adres Kayıt Sistemi’ne kaydı bulunmayan kişilerin sözleşme müracaatından önce Nüfus Müdürlükleri’nden NVİ adres kaydını yaptırmaları gerekmektedir.
– Kanuni indirimlerden faydalanmak isteyen şehit, gazi ve engellilerin (engelliliğin % 40 ve üzeri olduğuna dair hastane raporu veya özürlü kimlik belgesi) durumlarını belirten resmi belge sunmaları gerekmektedir.
– Kamu Yararı güden dernek ve vakıfların, ticari işletme olmadıklarına dair resmi belgelerini sunmalarını gerekmektedir.
– İmar Kanunu’nun 31.maddesine göre 26.07.2008 tarihinden sonra inşa edilen yapılar için iskan belgesi (kullanma izin belgesi) gerekmektedir. Bu tarihten sonra inşa edilen ancak İskan belgesi bulunmayan yapılar için ancak tek sayaçtan şantiye suyu aboneliği yapılabilmektedir.
– Tüm işlemler noterden alınacak vekaletname ile başkası adına yapılabilmektedir.
– 6305 sayılı Afet Sigortaları Kanununun 10 uncu maddesinde belirtilen yerlerden Zorunlu Deprem Sigortası Poliçesi istenir.
Su aboneliği nasıl yapılır?
Işıl Seren KESKİN/Emlaktagundem.com
Bir yanıt bırakın