Kira sözleşmesi şartları kapsamında kira sözleşmesinin yazılı olma şartı bulunmuyor. Sözleşme sözlü olarak da yapılabiliyor. Peki sözlü kira sözleşmesinde tahliye nasıl olur? diyorsanız işte yanıtı…
Sözlü kira sözleşmesinde tahliye nasıl olur?
Kira anlaşmalarında sözleşmeler hem yazılı olarak hem de yazılı olmayan sözlü kira sözleşmesi olarak yapılabiliyor. Yazılı olarak yapılan ve tarafların imzalarının ve tarih bilgilerini içeren sözleşmelerde ispat açısından sorun yaşanmıyor.
Buna karşılık sözlü kira sözleşmesinde yine kira ilişkisinde taraflara karşılıklı sorumluluklar yüklemesine karşın, sözlü kira sözleşmesi ispat açısından, yazılı sözleşmeler gibi kolaylık sağlamıyor.Peki sözlü kira sözleşmesinde tahliye nasıl olur?
diyorsanız işte yanıtı…
Sözlü kira sözleşmesi, ev sahibi ile kiracısı arasında kiralamaya ilişkin bir anlaşma yaptığı ama bu anlaşmanın kağıt üzerine dökülerek imzalanmadığı kira akdi olarak karşımıza çıkıyor.
Hukuken geçerli olan bu tarz sözleşmelerin ispat açısından yetersiz kalması sebebi ile, yazılı kira sözleşmelerinin yapılması ve tarafların imzalarının bulunması öneriliyor.
Sözlü kira sözleşmesinde kiracının tahliyesi için iki haklı ihtarname gönderilmesinin ardından ev sahibi, tahliye hakkına sahip oluyor.
Kiracının, bu duruma itiraz ettiğini; kendisinin “kiracı” olmadığını ileri sürdüğünü düşünürsek; Bu durumda da, yine kendisinden evin fuzuli işgali nedeni ile yine tahliyesini isteyebilirsiniz.
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com