Şantiye şefi, müteahhit adına işin yapılmasını teknik ve idari bakımdan yürütmekten sorumlu olan kimseye deniyor. Peki şantiye şefliğinden nasıl istifa edilir? diyorsanız işte yanıtı…
Şantiye şefliğinden nasıl istifa edilir?
Müteahhit adına işin yapılmasını teknik ve idari bakımdan yürütmekten sorumlu olan kimseye şentiye şefi deniyor. Şantiye şefinin iş süresi boyunca şantiyede bulunması gerekiyor.
Şantiye şefine müteahhit tarafından kendisine temsil yetkisi veriliyor.Şantiye şefinin, yapım işinin uzmanlık alanına uygun olmak üzere mimar veya mühendis olması gerekiyor.
Yapı Denetim Uygulama Yönetmeliği Uygulamaları ile ilgili 7 Mayıs 2008 tarih ve 1315 sayılı Bakanlık açıklamasının 1. maddesinin (a) bendine göre, sadece mimar, inşaat mühendisi, makina mühendisi ve elektrik mühendisleri şantiye şefi olabiliyor.
Söz konusu hükümler aşağıda yer alıyor;
“Yönetmeliğin 9. maddesinin 2. fıkrasında yer alan …… Mühendis, mimar diplomasına sahip olan yapı müteahhidinin şantiye şefliğini üstlenmesi halinde, şantiye şefliği için sözleşme akdedilmesi şartı aranmıyor… hükmündeki mühendis ifadesinden elektrik, makina ve inşaat mühendisinin anlaşılması gerekiyor.
Peki Şantiye şefliğinden nasıl istifa edilir? diyorsanız işte yanıtı…
Şantiye şefliğinden istifa metni noterde düzenleniyor. Bir nüshası yapı müteahhitine veriliyor. Müteahhitin bu sözleşmeyi imzalaması ve diğer 2 nüshayı ilgili idare ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne vermesi gerekiyor. Müteahhit, şantiye şefinin yapı ile ilişiğinin kesilmesi durumunda 3 iş günü içerisinde yapı denetime bildirmesi zorunlu oluyor.
Şantiye şefliği hizmet sözleşmesi formu!
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com