Şantiye şefi olma şartları!

Şantiye şefi olma şartları

Şantiye şefi, müteahhit adına işin yapılmasını teknik ve idari bakımdan yürütmekten sorumlu olan kişiye deniyor. Peki şantiye şefi olma şartları nelerdir? diyorsanız işte yanıtı…

Şantiye şefi olma şartları!
Müteaahit adına işin yapılmasını teknik ve idari bakımdan yürütmekten sorumlu olan kimseye şantiye şefi adı veriliyor. Şantiye şefinin iş süresince şantiyede bulunması gerekiyor.
Peki şantiye şefi olma şartları nelerdir? diyorsanız işte yanıtı…

Şantiye şefinin, yapım işinin uzmanlık alanına uygun olmak üzere mimar veya mühendis olması gerekiyor.İlgili yönetmeliğe göre sadece mimar, inşaat mühendisi, makina mühendisi ve elektrik mühendisleri şantiye şefi olabiliyor.

Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları İle Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeleri Hakkında Yönetmeliğine göre;” …… Mühendis, mimar diplomasına sahip olan yapı müteahhidinin şantiye şefliğini üstlenmesi halinde, şantiye şefliği için sözleşme akdedilmesi şartı aranmaz… hükmündeki mühendis ifadesinden elektrik, makina ve inşaat mühendisinin anlaşılması gerekmektedir.”

Şantiye şefinin, yapı işine başlamadan önce bir sözleşme imzalaması gerekiyor ve bu sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren şantiye şefi olarak sahada göreve başlayabiliyor.Söz konusu şantiye şefi,bir il sınırı içerisinde olması gerekiyor ve şantiye şefi en fazla 5 ayrı işte, 30 bin metrekareye kadar inşaat alanında çalışabiliyor.

Şantiye şefinin inşaat ve organizasyonu sağlamak,yapı denetleme defteri tutmak,yetki belgeli usta çalıştırmak,içerisinde bulunduğu işin ruhsatını ve izin belgesini imzalamak,işlerin sürekliliğinden, denetimden sorumlu olmak gibi pek çok görevi de bulunuyor.

Şantiye şefliği hizmet sözleşmesi formu!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com