Bir yapının riskli olarak tespit edilmesi durumunda malikler tarafından veya kanuni temsilcilerince 15 gün içinde itiraz edilebiliyor. İşte riskli yapı tespitine itiraz dilekçesi örneği…
Riskli yapı tespitine itiraz dilekçesi örneği!
Riskli yapılar; yıkılma ve ağır hasar görme riski taşıdığı incelendikten sonra teknik verilere dayanılarak tespit edilen ve ekonomik ömrünü bitirmiş olan yapılar olarak karşımıza çıkıyor.
Özellikle, bu riskli yapılar deprem bölgelerinde bulunuyorsa, bu yapılar içinde hayatını sürdüren insanlar içinde büyük risk taşıyor. Kentsel dönüşüm projeleri, bu riskli yapıların daha yaşanılabilir hale getirilmesi için hayata geçiriliyor.
Riskli yapı tespitleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından lisanslandırılmış kuruluşlar tarafından yapılabiliyor. 6306 Sayılı Kanunen ne tür alanların riskli yapı teşkil edildiği açıklanıyor. Bu açıklamalar doğrultusunda, riskli yapı tespiti yapıldıktan sonra, bu durum bir “risk tespit raporu” ile ayni hak ve şahsi hak sahiplerine tebliğ ediliyor.
Risk tespit raporunun tebliğinden itibaren onbeş gün içinde, hak sahiplerinin, riskli yapının bulunduğu yerdeki müdürlüğe bir dilekçe ile itiraz hakları bulunuyor. Riskli yapı tespitine itiraz dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor:
Riskli yapı tespitine itiraz dilekçesi örneği…
Tarih: …./ …./….
İSTANBUL ALTYAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜ’NE
Konu: İtiraz
İstanbul ili, …………. ilçesi, ……………. mahallesi, ……….. sokak, no:………., ……………. apartmanı adresindeki ……… pafta, ……….. ada, ………….. parsel sayılı taşınmazda bulunan binamız için …………………….. tarafından düzenlenmiş olan ‘Risk Raporuna’ ve ilgili yıkım kararına itiraz ettiğimi bildirir gereğinin yapılmasını tarafınızdan talep ederim.
Adres:
…………………………….
…………………………….
…………………………….
Tel:
…………………………….
Riskli Yapı Malikleri
Tc Kimlik No Ad Soyad İmza
1.
……………………………..
……………………………..
……………………………..
Kayıt No:
……………………………..
Kayıt Tarih:
……………………………….
Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com