Riskli yapı tespiti için maliklerden birinin başvurusu yeterli oluyor tespit için çoğunluk aranmıyor. Peki riskli yapı başvurusunda istenen belgeler nelerdir? diyorsanız işte riskli yapı başvurusunda istenen belgeler…
Riskli yapı başvurusunda istenen belgeler!
Riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı ilmî ve teknik verilere dayanılarak tespit edilen yapılara riskli yapı adı veriliyor.
Riskli yapılar, risk alanı içerisinde bulunan ve deprem, sel ya da heyelan gibi doğal felaketlere açık bir yapıda ya da gerek ekonomik olarak, gerekse de doğal olarak kullanım ömrü dolmuş olan yapılar olarak da ifade ediliyor.
Riskli yapıların tespitleri, Bakanlıkça hazırlanacak yönetmelikte belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde masrafları kendilerine ait olmak üzere, öncelikle yapı malikleri veya kanuni temsilcileri tarafından, Bakanlıkça lisanslandırılan kurum ve kuruluşlara yaptırılıyor.
Kat maliklerinin başvuru yapabilmesi için bazı belgeler gerekli oluyor.Peki riskli yapı başvurusunda istenen belgeler nelerdir? diyorsanız işte riskli yapı başvurusunda istenen belgeler…
Riskli yapı tespiti için gerekli belgeler aşağıda yer alıyor;
*Lisanslı Firmanın İl Müdürlüğüne Dilekçesi
*Malikin Talep Dilekçesi
*Malikin Tapu Belgesi Sureti
*Malikin Kimlik Belgesi Sureti
*Güncel Tapu Takyidat Belgesi
*Vekaletname (Malik Adına Vekaleten İşlem Yapılması Durumunda)
*Yapının A.R.A.A.D.NET’ten Alınacak İnceleme Formu
*Emlak Vergisi Bina Bildirimi
*Bakanlık Teknik Eğitimine Katılım Belgesi Sureti
*Jeoloji-jeofizik Mühendislerinin Oda Kaydı ve Beş Yıllık Tecrübelerini Gösterir Belge (Zemin Etüd Raporu Hazırlanması Durumunda Gerekli)
Riskli yapı yıkım kararına itiraz!
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com