Kendisine miras kalan mirasçıların bu mirası reddetme hakları bulunuyor. Bunun için bir dilekçe ile sulh hukuk mahkemesine başvuru yapılıyor. İşte reddi miras dilekçesi 2016…
Reddi miras dilekçesi 2016!
Bir yakını vefat eden ve kendisine miras kalan yasal ve atanmış mirasçıların hakları arasında kalan mirası kabul etmeme ve reddetme hakları bulunuyor. Mirasın reddedilmesi için kanunda belirtilen zaman içinde mahkemeye müracaat edilmesi gerekiyor.
Medeni Kanun esasları gereğince; Ölümü tarihinde mirasbırakanın ödemeden aczi açıkça belli veya resmen tespit edilmiş ise, miras reddedilmiş sayılıyor.
Mirasın reddi, mirasçılar tarafından sulh mahkemesine sözlü veya yazılı beyanla yapılabiliyor. Bunun için bir dilekçe ile sulh hukuk mahkemesine başvuru yapılıyor. İşte reddi miras dilekçesi 2016…
Reddi miras dilekçesi örneği 2016:
……………… SULH HUKUK MAHKEMESİ’NE
DAVACI:
DAVALI:
KONU : Mirasın reddi istemimizin sunulmasından ibarettir.
AÇIKLAMALAR
Dedem …………………, geçirdiği kalp krizi neticesinde …/…/….. tarihinde vefat etmiştir. Geride bıraktığı üç mirasçısından biriyim.
Muris, sağ iken pek çok harcamalar yapmış ve malvarlığını çok aşacak düzeyde borç altına girmiştir.
Bu nedenle de, mirasın reddini talep etmek zorunluluğu doğmuştur.
HUKUKİ NEDENLER: MK, HMK, ilgili mevzuat.
HUKUKİ DELİLLER : Nüfus kaydı, tanık beyanları.
NETİCE ve TALEP: Açıklanan nedenlerle murisin bıraktığı mirası reddettiğime ilişkin talebimin kabulüne karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.
…/…/2016
Davacı
Reddi miras yapıldığında miras kime kalır?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com