Öztürk Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Suudi Kraliyet Ailesi’den ortaklık talebi geldiğini söyledi, “Kentsel dönüşümde birlikte çalışacağız” dedi.
Dünyanın en büyük 250 müteahhidi listesinde sürpriz yapan Öztürk İnşaat, hedef büyüttü. Suudi Arabistan’da 1.32 milyar dolar, Kamerun’da 2 milyar doları bulan proje ile listeye 18. sıradan girerek Türkiye’de zirveye yerleşen Öztürk İnşaat, şimdi de kentsel dönüşüm projelerine ağırlık veriyor. Suudi Kraliyet Ailesi’nden ortaklık talebi aldıklarını belirten Öztürk Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk “2 yıl önce Fikirtepe Projesine girdik, Gaziosmanpaşa Projesine girdik. Onlarında talebi var. Riski bölüşmek için de önemli bir ortaklık. Kentsel dönüşüm projesinde birlikte çalışacağız” dedi. 10 yıldır yurtdışında devam eden projeleri olduğunu aktaran Öztürk, Almanya ve Bulgaristan’da yatırım yaptıklarını kaydetti. Türkiye’de de yap sat projeleri olduğunu dile getiren Öztürk “Afrika pazarında elde ettiğimiz kazancı burada yatırıma çevirmeyi düşünüyoruz. İyi bir taahhütçüyüz. O işi iyi biliyoruz. Konut üretimi içine Kraliyet Ailesi’ni de dahil edeceğiz” diye konuştu.
Uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR’ın (Engineering News Record) listesinde Türkiye’den ilk sırada girdiklerini aktaran Öztürk, bu kadar üst sıralarda yer almayı düşünmediklerini aktardı. Öztürk, “Ülkemiz ve kendi adımıza da mutlu olduk. 18. sıraya girmek de bizim için övünç kaynağı. Listede Kamerun’daki ve Suudi Arabistan’daki işle girmiştik” dedi.
100 bin hacı için proje
Suudi Arabistan’da 100 bin hacının konaklayacağı 1 milyar 320 milyon dolarlık proje üstlendikleri bilgisini veren Öztürk “Suudi Arabistan ve Endonezya hükümetinin ortaklaşa yaptığı bir proje. Hac ve umre ziyaretine gelenlerin konaklayacağı kompleks proje. Kabe’ye 5 kilometre uzaklıkta bir proje. Proje başladı saha bitti. Geçen dönemlerde beklemişti. Hac dönemi
giriyor. Hac’dan sonra devam ediyor” diye konuştu.
Kapalı gişe oynuyoruz
Afrika’da iş yaptıkları ülkelere risk alarak gittiklerini aktaran Öztürk, 16-17 ülkede devlet başkanları ile iyi ilişkiler ve diyalog içerisinde olduklarını söyledi. Öztürk “6 ülkede etkin faaliyet olarak gösteriyoruz. İlk iş askeri hastane olarak girmiştik. Kara kıtada finans ekonomi yürümediği için kendi finansımızı kendimiz götürüyoruz. Alt yapısı 1-2 yıl sürüyor. Bir ihaleden iş hemen alamıyorsunuz. Bu yapıyı bildiğimiz için de finansını modellemeye çalıştığımız var. Orda iş almak istesek alabiliriz. Kapalı gişe oynuyoruz. Afrika bizi seviyor. Bütün Türk işadamlarını oraya götürüyoruz” dedi.
Star
Bir yanıt bırakın