Busra Osmangazi Belediyesi, modern gelişim projesinin en güzel örneğini Hamitler, Yunuseli ve Güneştepe’de hayata geçirdi. Bu üç mahallede yürütülen çalışmalar tamamlandıkça değişen ve güzelleşen bir şehir, yeni bir Osmangazi ortaya çıktı. Planlı yapılaşmanın önünü açarak, kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için 2009 yılından itibaren yürütülen çalışmalar ile Osmangazi Belediyesi, 3 mahallede yaklaşık 15 bin daireye konut kullanım amacı ile ruhsat verdi.
MODERN BİR ŞEHİR
Mevcut bölgede yaklaşık 60 bin kişinin yaşamını sürdürdüğü ve yepyeni modern bir şehir inşa edildiği görülüyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Hamitler, Yunuseli ve Güneştepe mahallelerinin gelişen yüzünü 100 kişilik gazeteci ordusuyla yerinde incelerken, Dündar, gazetecileri Hamitler, Yunuseli ve Güneştepe, mahallelerine götürerek, buralardaki kentsel gelişimi tek tek anlattı.
Erhancem ÖZTÜRK/Bursa Kent
Haber Bursa’da Meydan Gazetesi’nde şu şekilde yer aldı;
Osmangazi Belediyesi, modern gelişim projesinin en güzel örneğini Hamitler, Yunuseli ve Güneştepe’de hayata geçirdi. Bu üç mahallede yürütülen çalışmalar tamamlandıkça değişen ve güzelleşen bir şehir, yeni bir Osmangazi ortaya çıktı.
Planlı yapılaşmanın önünü açarak, kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için 2009 yılından itibaren yürütülen çalışmalar ile Hamitler’de 533, Yunuseli Mahallesi’nde bin 126, Güneştepe Mahallesi’nde 644 olmak üzere toplam 2 bin 303 yapıya ruhsat verildi. Bunlardan ise bin 700 adedi yeni yapı ruhsatı. Osmangazi Belediyesi, 3 mahallede yaklaşık 15 bin daireye konut kullanım amacı ile ruhsat verdi. Bu veriler doğrultusunda, bir ailenin ortalama 4 kişiden oluştuğu dikkate alındığında, mevcut bölgede yaklaşık 60 bin kişinin yaşamını sürdürdüğü ve yepyeni modern bir şehir inşa edildiği görülüyor.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Hamitler, Yunuseli ve Güneştepe mahallelerinin gelişen yüzünü 100 kişilik gazeteci ordusuyla yerinde inceledi. Dündar, gazetecileri Hamitler, Yunuseli ve Güneştepe, mahallelerine götürerek, buralardaki kentsel gelişimi tek tek anlattı. 2009-2015 yılları arasında toplam 41 bin 762 metrekare alan kamulaştırılıp, karşılığında 18 milyon 403 bin 275 lira kamulaştırma bedeli ödendiğini ifade eden Başkan Dündar, “Bölgenin gelişimine katkı sağlamak için spor tesisleri, pazar alanı projeleri, parklar, yeni imar yolları, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı gibi hem bölgeye, hem de Bursa’ya katkı sağlayacak önemli projeler hayata geçirildi. Şehirleşmenin olmazsa olmazı parklar, sosyal donatı alanlarıdır. Osmangazi Belediyesi’nin 2009 yılında başlattığı örnek şehircilik hareketi ile bölgeye 89 bin 308 metre kare yeşil alan ve park kazandırıldı. Yeşil alan, bisiklet yolu ve fitnes aletlerinin olduğu Tepecik Sokak Parkı, 28 bin 400 metrekare alanı ile en büyük park olma özelliği taşıyor. Bu parkın yanı sıra;3 bin 463 metrekare alana sahip 2. Bahar Çocuk Parkı, 3 bin 155 metrekare alana sahip Umut Çocuk Parkı ve bin 816 metrekare alana sahip Ezgi Çocuk Parkı ile bölge yaklaşık 8 bin 500 metrekarelik yeşil alan ve sosyal donatı alanı kazandı. Bu parklarımız, çocuk oyun alanları, fitness alanları, basketbol sahaları ile mahallelerimize nefes aldırırken, bölgenin çehresini değiştiren ve mahalle halkının spor yapabileceği, birlikte oturup zaman geçirebileceği önemli birer yatırım oldu. Bunların dışında, Osmangazi Belediyesi olarak 2009’dan itibaren Yunuseli’ne 11 park kazandırıldı 2016 yılı için ise Hamitler’de 3 park, Güneştepe’de 7 park, Yunuseli için 6 park olmak üzere toplam 16 park projesi daha planlanmış bulunuyor” dedi.
2012 yılında hizmete açılan Hamitler Spor Tesisi, bölgede bulunan 3-4 mahallenin spor tesisi ihtiyacına cevap verdiğini belirten Dündar, “9 bin 860 metrekare alan üzerine inşa edilen tesis, futbol sahası, soyunma odaları, kafeterya, park, çocuk oyun alanı ve fitness bölümü ile Yunuseli-Hamitler için önemli bir sosyal tesis oldu. Modern ve konforlu alışveriş imkanı sunan Hamitler Kapalı Pazar Alanı, Hamitler’deki dönüşümün en güzel örneklerinden biri oldu. 9 bin 700 metrekare alanda inşa edilen Hamitler Pazar Yeri’nde her şey vatandaşların konforlu hizmet alabilmeleri için tasarlandı. Pazarda iki açık otopark, balıkçılara özel bölüm, zabıta birimi, çay ocağı da yer alıyor. Alışveriş yapan vatandaşların zorlanmadan eşyalarını taşıyabilmeleri için alışveriş arabaları ve alışveriş sonrası servis hizmeti ile Hamitler Pazar Alanı, Bursa’da bir ilk olma özelliği taşıyor. Osmangazi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi yanına inşa edilecek olan Ekolojik Yaşam Merkezi, doğal kaynakları koruma ve etkin kullanmanın eğitimini veren önemli bir tesis olacak. Doğaya saygılı bina yapmayı, güneş ve rüzgar enerjisini kullanmayı, ısıyı korumayı, organik tarımı, hayvancılığı öğretecek merkez, 7 den 70’e herkese hitap edecek. Bugüne kadar 7 modern kapalı pazar alanı ve yaşama merkezini ilçemize kazandıran Osmangazi Belediyesi, yeni dönemde de 10 kapalı pazar alanı projesini daha hayata geçirecek. Bu projelerden bir tanesi de Yunuseli Mahallesi’nde planlanmaktadır” diye konuştu.
Bursa’da Meydan