Ortaklığın giderilmesi davasında vekalet ücreti, taraflara ,payları oranında yükletiliyor. İşte ortaklığın giderilmesi davası vekalet ücreti 2015…
Ortak mülkiyete sahip olan paydaşlardan her biri hukukî bir işlem gereğince veya paylı malın sürekli bir amaca özgülenmiş olması sebebiyle paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, malın paylaşılmasını isteyebiliyor.
Paylaşmayı isteme hakkı, hukukî bir işlemle en çok 10 yıllık süre ile sınırlandırılabiliyor. Taşınmazlarda paylı mülkiyetin devamına ilişkin sözleşmeler, resmî şekle bağlı oluyor ve tapu kütüğüne şerh verilebiliyor. Uygun olmayan zamanda paylaşma isteminde bulunulamıyor.
Ortaklığın giderilmesi için Sulh Hukuk Mahkemesinde açılan davada dava masrafları davayı açan malik tarafından değil, tüm hissedarlar tarafından ödeniyor.
Peki ortaklığın giderilmesi davası vekalet ücreti 2015 ne kadar?
2015 yılında açılan ortaklığın giderilmesi davası avukatlık ücreti 01.01.2015-31.12.2016 dönemi Avukat-Vekil eden Arasındaki En Az Ücret Çizelgesi’nde yer alıyor.
Çizelgede yer alan bilgilere göre Sulh Hukuk Mahkemesinde görülen davalardan olan İzale-i şuyu davasında avukatlık bedeli, 5.600,00 TL’ den az olmamak üzere dava konusu malın/malların muhammen bedelinin vekil edenin payına düşen miktarının yüzde 10’u oranında tahsil ediliyor.
Ortaklığın giderilmesi davası harç miktarı!
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com