Ortaklığın giderilmesi davası satış prosedürü!

ortakligin-giderilmesi-davasi-satis-proseduru

Hisseli gayrimenkul sahipleri ortaklığın giderilmesini isteyebiliyor. Peki ortaklığın giderilmesi davası satış prosedürü nasıldır? diyorsanız işte yanıtı…

Ortaklığın giderilmesi davası satış prosedürü!
Hisseli taşınmaz mal sahipleri ortaklığın giderilmesini bir dava açarak isteyebiliyor. Dava masraflarını her bir paydaş için payları kadar karşılamak durumunda oluyor.

Bu davalar paydaşlar dışında üçüncü kişilere açılamıyor. Gayrimenkule ortak mülkiyet olarak sahip olan hissedarların mallarının aynen taksim edilmesi veya mahkeme tarafından satılarak bedellerinin hissedarlar arasında payları nispetinde paylaştırılmasına ortaklığın giderilmesi olarak ifade ediliyor.

Ortaklığın giderilmesi davasındaki amaç ortaklar arasında çıkan anlaşmazlıkların ve uyuşmazlıkların mahkeme yoluyla ortaklıklarının giderilerek çözülmesi olarak ifade ediliyor. Peki ortaklığın giderilmesi davası satış prosedürü nasıldır? diyorsanız işte yanıtı…

Ortaklığın giderilmesi davası satış prosedürü…

Ortaklığın giderilmesi davasında satış, bölme istemi durum ve koşullara uygun görülmezse ve özellikle paylı malın önemli bir değer kaybına uğramadan bölünmesine imkan yoksa, açık artırmayla satışa sunuluyor.

Satışın paydaşlar arasında artırmayla yapılmasına karar verilmesi, bütün paydaşların rızasına bağlı oluyor. İzale-i şuyu davasında satışa karar verilmesi durumunda, söz konusu taşınmaz mal satışı için ihale yapılıyor.

Ortaklığın giderilmesi davasına itiraz edilir mi?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com