Ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörünün her geçen yıl gelişerek büyük hedefler ortaya koyduğunu kaydeden Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Türkiye’nin yıllık 450 bin civarında konut ihtiyacı bulunduğunun altını çizdi.
Çetinsaya, “Hayata geçirilen konut projeleri bu talebi karşılamaya hala yetmiyor. Bu nedenle Türkiye’de inşaat sektörünün hızlı bir tempoyla çalışmalarına devam etmesi gerekiyor” dedi. Son yıllarda ülke ekonomisinin ve buna paralel olarak inşaat sektörünün istikrarlı bir büyüme çizgisi olduğunu söyleyen Çetinsaya, “Ekonomideki büyümenin sürekliliği, kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması, Kanal İstanbul, yeni havalimanı gibi dev yatırımların, devam etmesiyle önümüzdeki yılların çok daha hareketli geçeceğim düşünüyorum” diye konuştu.
EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ
Çetinsaya,”Ekonomideki büyümenin sürekliliği, kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması ve Mütekabiliyet Kanunu nun etkileriyle önümüzdeki yıllar çok daha hareketli geçecek. Ülke ekonomisinin tüm aksları ve lokomotif konumundaki inşaat sektörü ile Türkiye’nin 2023 vizyonu kapsamında emin adımlarla ilerlediği aşikar” diye konuştu.
ÖNÜMÜZ ÇOK AÇIK
Geçtiğimiz yıl global piyasalarda güvenli liman olarak nitelendirilen Türkiye’nin bu unvanını korumaya 2016 yılında da devam edeceğini belirten Çetinsaya, “Türkiye’nin önünü hem ekonomik, hem de stratejik atılımlar anlamında gayet açık görüyoruz. Ulaştığımız ekonomik veriler ve değerlendirme uzmanlarının öngörüleri doğrultusunda Türkiye’nin geleceği ekonomik açıdan gayet parlak.
Ülkenin lokomotif sektörü olarak nitelendirilen inşaat sektörü de her geçen yıl gelişerek daha büyük hedeflere yöneliyor” diye konuştu.
Artaş inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Yeni havalimanı, 3’üncü köprü ve Kanal İstanbul gibi dev yatırımlar inşaat sektörünü uçuracak” dedi.
Sabah ek