Kültür, Turizm ve Gelişim Bölgesi ilan edilen Bolu’da yatırımlar hızlanıyor. Narven Termal Sağlık Kasabası’nın ilk etabı 26 Ocak’ta açılacak. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ericek, 250 milyon dolarlık yatırımın bin kişiye iş sağlayacağını söylüyor.
DOĞAL güzellikleriyle öne çıkan Bolu, turizmden hak ettiği payı alamıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçen yıl Bolu’nun Kültür, Turizm ve Gelişim Bölgesi ilan edildiğini duyurmasının ardından devam eden yatırımlar hızlanırken yeni yatırımlar için kollar sıvandı. Adını Bolu’da bulunan ulu ağaçtan alan Narven Termal Sağlık Kasabası, bu yeni projelerde en dikkat çekeni.
İlk etabı 26 Ocak’ta hizmete girecek olan 450 bin metrekarelik alana sahip Narven Termal Sağlık Kasabası, 2019 yılında tamamlandığında üç tip daireleri, villaları, rezidans oteliyle 7 bin 200 yataklı bir tesis haline gelecek. Narven Termal Sağlık Kasabası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ericek, yatak kapasiteleriyle Bolu’nun konaklama kapasitesini ikiye katlayacaklarını hatırlattıktan sonra, “Yılda tek başımıza ağırlayacağımız 350 bin kişilik kapasiteyle Bolu’nun en çok kişi ağırlayan adeta ‘dokuzuncu ilçesi’ haline geleceğiz” diyor.
ORTAK YATIRIM
Narven Termal Sağlık Kasabası, Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu’ listesinde bulunan Erpiliç, Çarıkçı Grup, GLS Genel Lojistik A.Ş. ve Nalçacılar A.Ş. ortaklığıyla hayata geçiriliyor. Erpiliç dışındaki diğer ortaklar, oto yedek parça, lojistik ve nakliye alanlarında faaliyet gösteriyor. Aynı zamanda en büyük hissedar konumundaki Erpiliç’in de genel müdürü olan Narven Termal Sağlık Kasabası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ericek, projenin Bolu Kalkınma Projesi olarak başladığını Misafirlerini birer haftalık zaman dilimlerinde hisseli gayrimenkul sistemi ile ağırlayacak olan Narven, 1250 adet daire, 150 adet rezidans daire ve 230 otel odasıyla toplamda 7200 yatak kapasitesine sahip olacak. Mustafa Ericek, Narven’in ilk bölümünün 26 Ocak’ta hizmete gireceğini hatırlattıktan sonra “karlı” diye adlandırdığı yatırım hakkında belirtikten sonra şu bilgileri veriyor: “Tapulu hisse gayrimenkul sistemimizden 1/52 kat irtifaklı veya kat mülkiyetli tapu alan bir kişi; dairenin hakkını yılda yedi gün için almış oluyor. Kullanım hakkını da isterse satabiliyor, devredebiliyor, kiraya verebiliyor ya da miras bırakabiliyor.”
“NARVEN ZİNCİRİ OLUŞTURACAĞIZ”
Türkiye’nin sağlık turizminde ciddi hedefleri ve büyük potansiyeli olduğunu vurgulayan Ericek, “Narven Termal Sağlık Kasabası konseptini yedi bölgeye yayarak zincir haline getirmek istiyoruz. Mevcut tesisimizi oturttuktan sonra, Karadeniz, Kapadokya, Erzurum ve Ege başta olmak üzere yedi bölgeye yayılmak istiyoruz. Böylece, bizden hisse alanlar sürekli aynı tesise gelmek yerine, rotasyon da yapabilecek.” Ericek, önümüzdeki yıllara ilişkin bir plan yaptıklarını belirtikten sonra bu yılsonuna kadar 5 bin tapu satarak 77 milyon TL ciroya ulaşmayı hedeflediklerini belirtiyor.
Tüm etapların tamamlanacağı 2019’da ise 25 bin tapu satıp cironun 700 milyon dolara çıkarılması hedefleniyor. Ayrıca, Akçakoca, Yedigöller, Abant gibi yerlere düzenlenecek çevre turları ile bölge ekonomisine katkı yapılması da amaçlanıyor.
“Beş yılda amorti edecek” bilgileri veriyor: “Diyelim ki yatırımcı 2+1 dairelerimizden bir haftalık devreyi 8 bin TL’ye aldı. Burada beş kişi kalabiliyor. Bir otelde kişi başı konaklamanın ortalama 100 TL olduğunu kabul ettiğimizde günlük 500 TL’den yedi güne 3 bin 500 TL ödenmesi gerekiyor. Yatırımcı ödediği parayı beş yılda amorti edecektir. Üstelik konaklamadığı dönemi kiraya verme imkânı da var. Tatilini otelde yapanın elinde tatil fotoğrafı kalıyor. Biz ise ellerine miras bırakabilecekleri bir tapu veriyoruz.”
Para