Müştemilat ruhsata tabi midir?

Müştemilat ruhsata tabi midir

Evden ayrı inşa edilen depo, ardiye, kömürlük, avlu, ahır, bahçe, balkon, taraça gibi yerler müştemilat olarak ifade ediliyor.Peki müştemilat ruhsata tabi midir? diyorsanız işte yanıtı..

Eklenti anlamını taşıyan müştemilat, ana binaya yapılan ayrı bir işlevi olan bölüm, yapı veya eklentiler için kullanılıyor. Örneğin, evden ayrı inşa edilen depo, ardiye, kömürlük, avlu, ahır, bahçe, balkon, taraça gibi yerler müştemilat kapsamına giriyor.

Müştemilat binalarının:Dar kenarı (4.00) m. den en yüksek noktasının tabii zeminden yüksekliği (2.50) m. den fazla olamıyor.Binaya bitişik oldukları takdirde, komşu parsel sınırına, aksi halde binaya ve ayrıca komşu parsel sınırına uzaklıkları 18 inci maddede belirtilen miktarlardan az olamıyor ve yapı cinsleri de ahşap olamıyor.Parsel durumu müsait olduğu takdirde esas binanın inşaasından önce de yapılabiliyor.Peki müştemilat ruhsata tabi midir? diyorsanız işte yanıtı..

İmar Kanunu 21. maddesine göre müştemilat ruhsata tabi oluyor.Ruhsata tabi olan bir yapının ruhsatsız veya mevzuattan kaynaklanan diğer izinlerin alınmadan yapılması durumunda İmar Kanunu 32. madde de yer alan idari yaptırımların uygulanması ( İdari para cezası ve ruhsatsız veya ruhsata uygun olmayan yapının yıktırılması gibi) yaptırımları söz konusu olabiliyor.

İlgili idare tarafından İmar Kanunu 32. ve 42. maddeler uyarınca idari para cezası verilebiliyor ve ruhsatsız yapı yıktırılabiliyor.

Müştemilat nedir?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*