Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bundan sonra arsa alınırken, inşaat yapılırken önce master plana bakılacak. Böylece plansız yapılaşmanın önüne geçeceğiz. Mudanya asla sanayi kenti olamaz. ” dedi.
Bursa’nın deniz yoluyla İstanbul’a açılan kapısı Mudanya’da; tarih, turizm, sağlık, eğitim, alt ve üst yapı, yeni yaşam alanlarının açılması ile ilgili ilçenin master planı hazırlanmaya başlandı. Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, master plan ile ilçenin 100 yılını planlamak istediklerini söyledi.
Mudanya’yı barışın ve kardeşliğin başkenti olarak tanımlayan Türkyılmaz, Mudanya’nın kültürel ve dini zenginliğine vurgu yaparak, ilçede farklı kültürlerin kardeşliğini sağlanamanın yanı sıra cem evleri, cami ve kiliseleriyle dinlerin birlikteliğini de yaşatacaklarını kaydetti.
Kurtuluş Savaşı ile adını tarihe yazdıran Mudanya’nın sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri avantaja çevirmek adına Mudanya Belediyesi, ilçenin planlamasını yapıyor. Mudanya’nın 100 yılını tarih, turizm, sağlık, eğitim, alt ve üst yapı, yeni yaşam alanları ekseninde planlamak isteyen Mudanya Belediyesi, insanı insan yapan değerlerin korunduğu ve geliştirildiği bir ilçe haline gelmek istiyor.
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bundan sonra arsa alınırken, inşaat yapılırken önce master plana bakılacak. Böylece plansız yapılaşmanın önüne geçeceğiz. Mudanya asla sanayi kenti olamaz. Mudanya eğitim, tarım ve turizm kenti olmalı. Gelişim bu üç ana maddeye bağlı” ifadelerini kullandı. ‘Barışın ve Kardeşliğin Başkenti’ Mudanya’yı ‘Barışın ve Kardeşliğin Başkenti’ ilan ettiklerini anlatan Hayri Türkyılmaz, ilçede kültürlerin ve kardeşlerin buluşmasının yanı sıra, Cem evleri, cami ve kiliseleriyle dinlerin kardeşliğini de yaşatacaklarını kaydetti. Türkyılmaz, “Mudanya, geçmişi ile zengin bir ilçe. Mudanya’da, çeşitli kültürlerin anıt eserleri var.
Mudanya’da dinlerin kardeşliğini yaşatacağız” diye konuştu. İlçede 180 dönümlük alanda Barış ve Özgürlük ormanı oluşturacaklarını bildiren Türkyılmaz, sosyal donatı alanlarının da bulunacağı komplekste doğa sporlarının yapılacağı alanların da yer alacağını söyleyerek, kompleksin 19 Mayıs 2016’da tamamlanacağı bilgisini verdi.
Mudanya, Guinness Rekorlar Kitabı’na girecek Kumyaka’da su üstünde 460 kişiyle dünyanın en büyük barış işaretini yapacaklarını ifade eden Hayri Türkyılmaz, 30 Ağustos’ta planlanan etkinlikle Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hazırlandıklarını, bu etkinliğin, Mudanya’nın adını dünyada duyuracağını dile getirdi. Türkyümaz; 11 Ekim Mudanya Mütarekesi’nin 93. yıl dönümünde bu yıl ikincisini yapacakları Barış Zirvesi’nde farklı dünya görüşüne sahip yerli ve yabancı çok sayıda katılımcıyı barış ve kardeşlik için bir araya getireceklerine dikkat çekti.
Mudanya’nın sahip olduğu değerleri ön plana çıkararak turizm pastasından daha fazla pay almayı hedefleyen Mudanya Belediyesi, Turizm Master Planı hazırlamaya başladı. İlk etapta potansiyel turizm alanları belirlenecek, Mudanya turizmine yönelik gelecekte yapılacak çalışmalar için yol haritası hazırlanacak. Bursa’mn sahil şeridinde yer alan Mudanya, İstanbul’a yakınlığıyla da öne çıkan bir tatil beldesi. Hayri Türkyılmaz, yapımı tamamlanacak İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu ile ilçede yaşanacak kontrolsüz nüfus artışına karşı önlem almaya başladıklarını kaydetti. 50 kilometrelik sahil şeridine sahip Mudanya’da 350 oda ve 900 yatak kapasitesi bulunduğunu ifade eden Türkyılmaz, yapılacak planlama, düzenlenecek uluslararası etkinlikler, restorasyon çalışmaları ve alınacak yatırımlarla ilçenin yıllık yabancı turist sayısının 10 bini aşacağını kaydetti. Türkyılmaz; “Turizm yatırımları için yer var. Bölge planlandığı zaman kumsalıyla, deniziyle, doğasıyla, Ege ve Akdeniz’i aratmayacak hava kalitesiyle önemli bir turizm destinasyonu haline gelecek. Doğa yok edilmeden, beton yığını olmadan mevcut alanları turizme açabiliriz” dedi.
Dünya
Bir yanıt bırakın