Mirasbırakan, bir mirasçısı ile karşılıksız veya bir karşılık sağlanarak mirastan vazgeçme sözleşmesi yapabiliyor. Vazgeçen kimse, mirasçılık sıfatını kaybetmiş oluyor. İşte mirastan vazgeçme dilekçesi…
Mirastan vazgeçme dilekçesi!
Mirastan vazgeçme sözleşmesi, miras bırakan ile gelecekteki muhtemel mirasçısı arasında yapılan, ileride doğacak miras hakkına ilişkin beklentiden bir karşılık alınarak veya karşılık alınmadan tamamen veya kısmen vazgeçmeyi amaçlayan bir sözleşme olarak tanımlanıyor.
Bu sözleşmesinin geçerli olması için resmî vasiyetname şeklinde düzenlenmesi gerekiyor.Sözleşmenin tarafları, arzularını resmî memura aynı zamanda bildirirler ve düzenlenen sözleşmeyi memurun ve iki tanığın önünde imzalıyor.
Yasal ve atanmış mirasçılar istekleri doğrultusunda mirastan vazgeçebiliyor. Bunun için mirasbırakanla mirastan feragat sözleşmesi imzalanabildiği gibi, vefat sonrasında mahkemeye bir dilekçe ile de müracaat edilebiliyor. Mirastan vazgeçme dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor.
Mirastan vazgeçme dilekçesi örneği…
…………. Mahkemesine
Davacı :
Vekili :
Davalı :
Konu : Davadan feragat talebi.
Açıklama :
Müvekkilim …/…/…. tarihinde vefat eden miras bırakanın terekesine karşı açmış olduğu “Tenkis Davası’ndan kendi özgür iradesi ile feragat etmiş olup, bu nedenle taleplerimizden ve davadan vazgeçmekteyiz.
Yasal Nedenler : 1086 S.K. m. 91 ve ilgili mevzuat.
Sonuç ve Talep : Yukarıda açıkladığımız nedenlerle davacı müvekkilimin davadan feragat istemi yönünde karar verilmesini saygıyla vekaleten talep ederim. ../../…
Davacı Vekili
Av.
Mirastan feragat sözleşmesi 2016!
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com