Milas Belediyesi’ne devredilen arsaya dava!

milas

İşadamı Ensar Çinal, Milas sahilinde değeri 10 milyon doları bulan 4.5 dönümlük arazisini, park alanı ve yol kullanımı için bedelsiz olarak belediyeye devretti. Arazinin yıllar sonra işgal edilerek ‘beach club’ yapıldığını gören Çinal, Milas Belediye Başkanlığı’na dava açtı. Mahkeme, kıyı şeridindeki 3 bin 205 metrekarelik kısımda işgalin tespit edildiğini belirterek buranın park olarak düzenlenmesine karar verdi.

İŞADAMI Ensar Çinal (54), Milas sahilinde belediyeye devrettiği 10 milyon dolar değerindeki arazisiyle ilgili açtığı davada mahkeme arazinin park olarak düzenlenmesine karar verdi.

Milas Asliye Hukuk Mahkemesi’ne iki yıl önce açılan dava dosyasındaki delillere göre Ensar Çinal, Muğla Milas Dörttepe Köyü, Hisar mevkisinde yaklaşık 11 bin metrekarelik araziyi 1994’te satın aldı.

Çinal, arazinin yaklaşık 4.5 dönümünü park, kıyı kenarı ve yol kullanımı için bedelsiz olarak Milas Belediyesi’ne bıraktı. Yıllar sonra Milas’a giden Ensar Çinal, araziye çay bahçesi, kamelyalar, sayfiye evi ve gecekondu vasfında binalar yapıldığını görünce Milas Belediyesi’ne başvurdu.

BÜFE GÖREVİ

Ensar Çinal, “Belediye Başkanı Muhammet Tokat bana gerekeni yapacaklarını ve burayı mühürleyeceklerini söylediler. Ancak hiç bir işlem yapılmadı. Arazinin kamu yararı için kullanılacağını düşünürken başkaları tarafından işgal edilerek ticarethaneye dönüştürülmesi, belediyenin de göz yumması hukuka aykırıdır. Üzerine düşen görevi yapmayan belediyeye dava açtım” dedi. Milas Belediye Başkanlığı cevap dilekçesinde, “Yönetmeliğe göre belediyelerin tasarrufunda bulunan park alanlarında büfe vb. imalatları yapmak ve yaptırmak belediyenin görevindedir. Belediye meclisinin 2009 tarihli
kararıyla davalı yere büfe yapılması için ihale yapıldı. Tek katılımcı ile sözleşme imzalandı. Davanın reddini istiyoruz” dedi.

EMSAL OLACAK
Mahkeme, belediyeye terk edilen yerde işgal olup olmadığının tespiti için dosyayı bilirkişiye gönderdi. Rapor hazırlayan bilirkişi, arazinin 1337 metrekaresinin yola gittiğini, park olarak ayrılan 3 bin 205 metrekarelik alanın halk arasında ‘beach club’ olarak adlandırıldığını, kafeterya-restoran olarak işletildiğini, 15 adet ahşap kameriye, tuvalet, mutfak, açık bar bulunan alana girişin ücretsiz olduğuna dair yazı görülmediğini bildirdi.

Muğla 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, 3 bin 205 metre karelik kısımda, yönetmeliğe ve Kıyı Kanunu’na aykırı uygulamalar olduğunu, yeşil alan niteliğindeki yerde amaç dışı kullanıma rastlandığını belirterek, “davalı belediyenin ve burayı işleten Kemal Engin’in bu yere müdahalesinin men’ine, bu yerin park olması itibarıyla amacına uygun hale getirilmesine” karar verdi.
Hürriyet