Ali Ağaoğlu, eğitim sektörüne de adım attı. Maslak 1453’te mimarlık eğitiminin verileceği 1.500 kişilik üniversite kurmaya hazırlanan Ağaoğlu, YÖK’ten izin bekliyor.
35 yıldır inşaat sektöründe birçok başarıya imza atan Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, eğitime de el attı. Bugüne kadar çeşitli illerde 400 okul yaptıran Ali Ağaoğlu, kendi adıyla vakıf kurarak işe başladı. Maslak 1453’te kurulması planlanan üniversite, inşaat mühendisliği, mimarlık ve tasarım alanında eğitim verecek. Ağaoğlu Eğitim Vakfı’nı (AGEV) iki hafta önce kurduklarını söyleyen Ağaoğlu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir, “Gayrimenkul sektörünün lider ismi Ali Ağaoğlu’na yakışan bir konuydu eğitim. Kendisi çeşitli illerde yüzlerce okul yaptırmış birisi. Ancak hiçbirinde adı yok. Bu sefer okulun adının ‘Ali Ağaoğlu Üniversitesi’ olmasını planlıyoruz” dedi. Üniversitede meslek yüksek okulunun da bulunacağını söyleyen Halisdemir, “Tematik ve butik bir üniversite olacak. Yüksek puanlarla girilecek. Yüksek Öğretim Kurumu’na (YÖK) başvurumuzu yaptık. Onay aşamasındayız” diye konuştu.
1.500 KİŞİLİK OLACAK
Sağlam bir akademik yapı kurmayı hedeflediklerini belirten Halisdemir, “İşin içine Japon ve İtalyanları da sokabiliriz. Bin 500 kişilik olması planlanan üniversiteden mezun olan öğrencilere Ağaoğlu Şirketler Grubu tarafından iş imkânı da sağlanacak” dedi. Eğitim sektörünün her alanına sıcak baktıklarını belirten Halisdemir, şunları anlattı: “Ali Bey (Ağaoğlu) ile sık sık istişare ediyoruz. Kreşten üniversiteye kadar eğitim sektöründe faaliyet gösterme gibi planımız var.” Hayata geçirdikleri tüm projelerde farklı bir kompleks geliştiğini belirten Halisdemir, “Bu işin maliyeti bina inşa etmek. ‘Maliyetli kısmını yapıyorsak, neden işletmesini de yapmayalım’ diye düşünüyorum. Her kompleksi işletecek değiliz. Ama orta vadede vizyonumuz bu” dedi.
İFM’YE 600 MİLYON YATIRDIK
Hafriyat çalışmalarının tamamlandığı İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesinin bugüne kadar 600 milyon liralık yatırımla donanımını yaptıklarını söyleyen Önder Halisdemir, “Biz altyapıyı hazırladık. Şimdi sıra yazılıma geldi” dedi. İstanbul Finans Merkezi projesini bir ‘finans AVM’si’ olarak tanımlayan Halisdemir, “Finans kelimesinden insanlar korkuyor. Bu yüzden burası bir AVM gibi düşünülmeli. Buraya gelindiğinde tüm işlerini halledip çıkabilmeliler. Bu merkezin de Ataşehir’de olması büyük bir sinerjiyi sağlayacak” diye konuştu.
TEŞVİK ŞART
Dünyadaki finans merkezlerinde belirli bir alanın ilan edildiğini ve buraya özel teşvikler sunulduğunu kaydeden Halisdemir, Londra, Dubai ve Katar’da sıfır kurumlar vergisi, yüzde 100 yabancı sermayeli kurulmasına izin verilmesi, işletmelerin İngiliz hukukuna tabi olması gibi teşviklerin bulunduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu: “Teknokente ne teşvik veriliyorsa finans merkezinde de olmalı.”
Vatan