Mantolama işlemi yapılar üzerinde yapılan dış cephe yalıtım uygulamasına deniyor.Peki mantolama kararı nasıl alınır?Apartman mantolama kararı nasıl alınır? diyorsanız işte yanıtı..
Bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışının en aza indirilmesi için yapılan mantolama işlemi, yalıtım malzemeleri ile giydirerek yapılıyor.
Binaya mantolama yapıldıktan sonra, içerideki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye giremiyor. Böylece binaların sıcak ve soğuk havalara karşı dayanıklılığı artıyor.
Mantolama m2 fiyatı kullanılan malzemeye, kullanılacak yapıya, yapının yer aldığı bölgeye göre değişiyor. Bakıldığı zaman pahalı olarak görülen bu uygulama aslında kendini 3 senede kazandırdığı enerji tasarrufu ile amorti ediyor.Peki mantolama kararı nasıl alınır? Apartman mantolama kararı nasıl alınır? diyorsanız işte yanıtı..
Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre apartmana mantolama yaptırmak oyçokluğu ile karar alınabiliyor. Yani 10 dairenin 6’sı istiyorsa mantolama karar geçerli oluyor. Yani 10 daireli bir binada 6 kişinin evet demesi durumunda geriye kalan 4 kişi bu karara uymak zorunda oluyor.
Aynı kanunun 20. maddesi gereğince mantolamaya katılmak istemeyen apartman sakini yüzde 5 gecikme faizi talepli icra takibi ile karşı karşıya kalıyor.
Mantolama sözleşmesi nasıl yapılır?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com
Bir yanıt bırakın