Eşler mal rejimi sözleşmesiyle kanunda belirlenen diğer rejimlerden birini kabul edebilirler. Peki, mal rejimi sözleşmesi ne zaman yapılır?
Mal rejimi sözleşmesi ne zaman yapılır?
Eşlerin evlenmeden önce sahip oldukları ve evlilik süresince edindikleri malvarlıklarını yönetme, bunlardan yararlanma ve bunlar üzerinde her türlü işlem yapma usullerini belirleyen hukuk kurallarına mal rejimi deniyor.
Yasal mal rejimi edinilmiş mallara katılma rejimi oluyor. Ancak eşler mal rejimi sözleşmesiyle kanunda belirlenen diğer rejimlerden birini kabul edebilirler.
Taraflar, istedikleri mal rejimini ancak kanunda yazılı sınırlar içinde seçebilir, kaldırabilir veya değiştirebilirler.
Diğer mal rejimleri:
Mal Ayrılığı,
Paylaşmalı Mal Ayrılığı,
Mal Ortaklığıdır.
Mal rejimi sözleşmesi, noterde düzenleme veya onaylama şeklinde yapılır. Ancak, taraflar evlenme başvurusu sırasında hangi mal rejimini seçtiklerini yazılı olarak da bildirebilirler.
Mal rejimi sözleşmesinin taraflarca ve gerektiğinde yasal temsilcilerince imzalanması zorunludur. Peki, mal rejimi sözleşmesi ne zaman yapılır?
Mal rejimi sözleşmesi ne zaman yapılır?
Mal rejimi sözleşmesi, evlenmeden önce veya sonra yapılabilir. Mal rejimi sözleşmesi, ancak ayırt etme gücüne sahip olanlar tarafından yapılabilir. Küçükler ile kısıtlılar, yasal temsilcilerinin rızasını almak zorundadırlar.
Eşler arasındaki mal rejimi nedir?
Işıl Seren KESKİN/Emlaktagundem.com
Bir yanıt bırakın