İstanbul’un en gözde semtlerinden Levent’in imar planlarında yeni düzenleme yapıldı. Levent Çarşısı’nın etrafında dükkânlara izin verilirken, arka kısımlarda konutlar da yer alabilecek.
Levent’in eski sakinleri ile işyerleri arasındaki gerilime Büyükşehir Belediyesi el koydu. Çarşıdaki cephe binalar ofis ve dükkân olacak, arka sokaklar konut olarak kalabilecek.
İstanbul’un en gözde semtlerinden Levent’in imar planlarında yeni düzenleme yapıldı. Milyonlarca dolar değerinde mülklerin ve ünlü markaların yer aldığı Levent Çarşısı’nın etrafında dükkânlara izin verilirken, arka kısımlarda konutlar da yer alabilecek. Ayrıca dış temsilcilik, konsolosluk ve elçilik birimleri de yer alabilecek. Türkiye’nin ilk toplu konut projelerinden biri olarak 1947 yılında inşa edilen Levent, 1975 yılından sonra başlayan değişim sonrasında zengin sınıfın tercih ettiği semt haline dönüştü. Milyonlarca dolar değerindeki müstakil evlerin yer aldığı bölge, lüks marka ve ofislerin de yoğunlaştığı alan oldu. Ofis ve dükkanlarla iç içe yaşamaya başlayan Levent’in eski sakinleriyle yeni gelen işyerleri arasında gerilimler de yaşandı.
SİT ALANI İLAN EDİLDİ
2008’de SİT alanı olarak belirlenen alandaki evler imara kapatıldı. Bahçeli ve merkezi konumuyla değeri katlanan yapılar, ünlü markalar için cazip hale geldi. Konutların çıkarılması gerektiğini savunan yeni yerleşimcilerle eski ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlığa çözüm bulmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda yeni düzenleme yapıldı. Yeni düzenlemeye göre Levent Çarşısı’ndaki cephe binalar ofis ve dükkan olacak. Ancak arka sokaklarda konutlar devam edebilecek. İstanbul’da artan yabancı temsilciliklerin ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için yeni plan düzenlemesi de yapıldı. Buna göre konsolosluk ve elçilik ihtiyaçları için faaliyet gösterecek binalar da olabilecek.
Sabah / Zeynel Yaman
Bir yanıt bırakın