Köyde tevhid nasıl yapılır?

köyde tevhid

Aynı mal sahibine veya sahiplerine ait birden fazla taşınmazların yeni bir numara altında birleştirme işlemine tevhid deniyor. Peki köyde tevhid nasıl yapılır?

Tevhid diğer adıyla birleştirme; tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halinde birleştirilmesini ifade ediyor.

Tapu tevhid işlemleri için öncelikle tapuların kayıt olduğu en yakın tapu kadastro şube, bölge veya il müdürlüğüne gidilmesi gerekiyor.

Müracaat edildikten sonra tapu kadastro yetkilileri arsanın bulunduğu belediye veya il idare kurulu ile iletişime geçerek görüşmeler yapılıyor.Belediyeler veya il idare kurulları onay verirse kazanılan hakla birlikte yeniden tapu sicil müdürlüğüne başvuru hakkı doğmuş oluyor.Peki köyde tevhid nasıl yapılır? diyorsanız işte yanıtı..

Köyde tevhid işleminin nasıl yapılması gerektiğine ilişkin bilgiler, Plansız alanlar tip imar yönetmeliği kapsamında madde 62’de açıklanıyor.

Madde 62- Köyde İfraz ve Tevhid İşleri:
Üst ölçek planı bulunmayan iskan dışı alanlarda yapılacak ifrazlardan sonra elde edilecek her parsel (5000) m2 den küçük olamaz. Bu parsellerin tapu kadastro veya tapulama haritasında bulunan kamu eline geçmiş bir yola, yapılan ifrazdan sonra en az (25.00) m. cephesi bulunması zorunludur. Parselden terk suretiyle yol oluşturulamaz. Yeni yerleşme alanı oluşturma amaçlı ifraz işlemi yapılamaz.

(Ek fıkra:RG-30/6/2001-24448) 2510 sayılı İskan Kanunu uyarınca hazırlanan Tarımsal İskan Projeleri kapsamında yapılaşma amacı taşımayan tarımsal amaçlı ifrazlarda, yola cephe koşulu aranmaz.

Köyede tevhid işlemlerinde (5000) m2 asgari büyüklük şartı aranmaz.

Köy evleri nasıl olur?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*