Türk gayrimenkul şirketleri, fuarda sıcak satış ve rezervasyon alırken, ortaklık teklifleri de aldı. Körfez yatırımcıları, Türk şirketleri ile yeni projeler geliştirmek için fuarda ortaklık tekliflerini sundu.
Dünyanın en önemli küresel gayrimenkul buluşmalarından Cityscape Global 2015’e, yine Türkiye damgasını vurdu. Cityscape Global 2015’e 61 firma ile adeta çıkartma yapan Türkiye, gayrimenkulün bu önemli global buluşmasının en gözde ülkesi oldu. Cityscape Global 2015’i değerlendiren, Cityscape Fuarları’nın Türkiye Temsilcisi ve Cityscape Turkey organizatörlerinden ISTexpo Fuarcılık Genel Müdürü İsmail Sezen, katılımcı Türk firmalarından edindiğimiz bilgilere ve açıklamalarına göre, firmaların hem yüksek montanlı toptan satışlar hem de kurumsal ve bireysel yatırımcılara münferit satışlar gerçekleştirdiklerini söyleyerek “Satışların yanı sıra bazı firmalarımız ise Körfez yatırımcıları ve proje geliştiricileri ile uzun vadeli ortaklıklar için görüşmeler yaptılar.
GÜVENLİ LİMAN TÜRKİYE
Her ne kadar bölgede bazı siyasi, ekonomik karışıklıklar olsa da ve talepte iniş çıkışlar görünse de, ziyaretçilerin en güvenilen ve istikrarlı görünen pazarın Türkiye olduğunu dile getirmeleri, önümüzdeki yıllarda da ülkemize yatırımın daha da artarak devam edeceğinin en önemli göstergesidir. Fuarda elde ettiğimiz bu başarı; halen dünyadaki en canlı ekonomileri barındıran Körfez, Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarlarına en önemli giriş kapısının Cityscape Global olduğunu yenileyen bir kanıt oldu. Cityscape Global 2015, Körfez halkının başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye’ye olan ilgileri ve ülkemize olan yakınlıklarını bir kez daha kanıtlanmış oldu. Bu önemli küresel buluşmada en çok konuşulan konulardan biri de; Körfez ve diğer uluslararası yatırımcıları İstanbul’da ağırlamaya hazırlanan Cityscape Turkey fuarının gerçekleştirilecek olması idi “ diye konuştu.
PAZAR HALA ÇOK CANLI
Sezen ayrıca bu tür fuarların, her ne kadar doğrudan satış yapmaktan ziyade iş geliştirmek, bağlantı ve ağ kurmak, işbirliklerine zemin oluşturmak için platformlar olarak kabul edildiğini söylerken “Türk firmalarının projelerinden kuleler, oteller, rezidanslar satmış olmalarının Körfez pazarının halen ne kadar canlı olduğunu kanıtlıyor” dedi. Dünya gayrimenkul sektörünün nabzının attığı bu küresel platform, 30 ülkeden 324 katılımcıya ve onbinlerce ziyaretçiye 3 gün süre ile ev sahipliği yaptı. Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid El Maktum’un da ikinci gününde ziyaret ettiği Cityscape Global 2015’in, yakın coğrafyalardaki sıcak siyasi gelişmelere ve önemli pazarlardaki ekonomik krizlere, durgunluklara karşın küresel önemini ve uluslararası hacmini koruduğu görüldü.
TÜRK GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ ADETA ÇIKARTMA YAPTI
Cityscape Global 2015’i değerlendiren, Cityscape Fuarları’nın Türkiye Temsilcisi ve Cityscape Turkey organizatörlerinden ISTexpo Fuarcılık Genel Müdürü İsmail Sezen, Türkiye’nin bu önemli gayrimenkul buluşmasında da ilginin odağında yer aldığını söyledi. Türkiye’nin 61 firma ve 4 bin 200 metrekareyi aşan toplam stand alanı ile Cityscape Global 2015’te ‘En Büyük Uluslararası Katılımı Gerçekleştiren Ülke’ unvanı ile öne çıktığını belirten İsmail Sezen “Gayrimenkul sektöründeki başarısı, güçlü, uzun vadeli potansiyeli ve uluslararası arenadaki başarıları ile Türkiye, geçen seneki katılımını ikiye katlayarak bu yıl da ‘Cityscape Global’e adeta çıkartma yaptı” yorumunda bulundu.
Star
Bir yanıt bırakın