Konut hesabının vadesi ne olmalı?

konut-hesabi-vadeli

 

7 Haziran 2015 tarihi itibarıyla tamamı kendisine ait bir konutu bulunmayan T.C. vatandaşları konut hesabı açtırarak devlet desteğinden faydalanabiliyor. Peki konut hesabının vadesi ne olmalı? diyorsanız işte yanıtı…

Konut hesabının vadesi ne olmalı?
İlk kez ev alacaklara devlet desteği uygulaması 26 Ağustos’ta yürürlüğe girdi. Böylece ev almak için 3 sene boyunca peşinat biriktirenlere devlet belli oranlarda katkı sağlıyor.

Bu destek, kat mülkiyeti tapusu olan konutlara, kat irtifakı tapusu olan ve yapı kullanma izin belgesi bulunan konutlara ve konut nitelikli yapı kullanma izin belgesi olan müstakil taşınmaz mallara veriliyor.

Konut hesapları, bankaların yurtiçi şubelerinde Türk Lirası cinsinden mevduat veya katılım fonu hesabı olarak açılıyor. Konut hesabı ortak hesap olarak açılamıyor.

Konut hesabı İş Bankası, Albaraka ve Kuveyt Türk de aralarında olmak üzere çoğu bankada açılabiliyor.Peki konut hesabının vadesi ne olmalı? diyorsanız işte yanıtı…

Konut hesabı açtıran kişilerin devlet desteğinden yararlanabilmeleri için sistemde en az üç yıl kalması gerekiyor. Hesapta ne kadar fazla birikim sağlanırsa devlet yardımı da o kadar yüksek oluyor.

Kişi, kendi adına yurtiçinde konut edindiği tarihten itibaren 6 ay içerisinde konut hesabını açtırdığı bankaya müracaat etmek zorunda. Banka ise gerekli kontrolleri yaparak devlet katkısının ödenmesine aracılık ediyor.

Yurt dışındakiler konut hesabı açtırabilir mi?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com