Konut hesabı açtıran kişilerin devlet desteğinden yararlanabilmeleri için sistemde en az 3 yıl kalması gerekiyor. Peki Konut hesabına ilk açılışta para yatırılır mı? diyorsanız işte yanıtı…
Konut hesabına ilk açılışta para yatırılır mı?
26 Ağustos tarihinde konut hesabı ve devlet katkısı yönetmeliğinin yürürlüğe girmesi ile birlikte konut hesapları başvuruları da başladı. Böylece hesap açarak ilk evini almak için 3 yıl boyunca bu hesapta peşinat biriktirenlere devlet belli oranlarda katkı sağlıyor.
Bu destek, en fazla 15 bin TL olarak ödeniyor. Devlet desteği kat mülkiyeti tapusu olan konutlara, kat irtifakı tapusu olan ve yapı kullanma izin belgesi bulunan konutlara ve konut nitelikli yapı kullanma izin belgesi olan müstakil taşınmazlara veriliyor.
Devlet katkısı almak için konut edinim tarihini müteahip 6 ay içerisinde gerekli belgelerle konut hesabının bulundurduğu bankaya başvurması gerekiyor.
Konut hesabı, bankaların yurtiçi şubelerinde Türk Lirası cinsinden mevduat veya katılım fonu hesabı olarak açılıyor. Konut hesabı ortak hesap olarak açılamıyor.
Konut hesabı açılışında katılımcıyla banka arasında sözleşme ve gerektiğinde ürünün işleyiş detaylarını içeren müşteri talimatı düzenleniyor.
Katılımcı birden fazla konut hesabı açtıramıyor. Konut hesabı katılımcı tarafından başka bir bankaya taşınamıyor.
Peki Konut hesabına ilk açılışta para yatırılır mı? diyorsanız işte yanıtı…
Konut hesabı açtırırken hesaba 30 bin TL’ye kadar para yatırabiliyor. Bu sayede konut hesabına uygulanacak devlet desteğinin miktarı artırılabiliyor.
Konut hesabı hangi bankalarda açılır?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com