Komşum gürültü yapıyor nereye şikayet edebilirim?

Komşum gürültü yapıyor nereye şikayet edebilirim
Apartmanda refahın sağlanması adına, apartmandaki malik ve kiracıların gürültü yasaklarına uyması gerekiyor. Peki komşum gürültü yapıyor nereye şikayet edebilirim? diyorsanız işte yanıtı…

Komşum gürültü yapıyor nereye şikayet edebilirim?
Birden fazla mesken sakinin bir arada ikamet ettiği apartman gibi yerlerde kişiler bazı hak ve yükümlülükelre sahip oluyor. Apartman sakinlerinin, refah bir yaşam için gürültü saatlerine uymaları gerekiyor.

İlgili kanunlara göre hafta içi yani mesai günlerinde öğle istirahat saatleri olan 13:00 ile 15:00 arasında; geceleri ise 19:00- 07:00 arasında gürültü yayacak hareketlerin yapılmaması gerekiyor.

Aynı zamanda mekanik ve elektronik müzik aletlerinin ve ses aygıtlarının sesi genel olarak sadece odanın içinde duyulacak kadar açılması gerekiyor.Peki komşum gürültü yapıyor nereye şikayet edebilirim? diyorsanız işte yanıtı…

Gürültü kurallarına uymayan komşular Sulh Hukuk Mahkemesine bir dilekçe ile şikayet edilebiliyor.Komşu gürültüsü şikayet dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor:

Komşu gürültüsü şikayet dilekçesi örneği…

………….. SULH HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE

DAVACI : (Yönetici Adı Soyadı,Adresi)
DAVALILAR : (Kat Malikinin Adı-Soyadı,Adresi)
KONUSU : Kat maliki bulunan davalının bağımsız bölümünün ……………….. (çekilmez hal yazılır) ……………. sebebiyle mülkiyet hakkının devri.

OLAY : Yöneticisi: bulunduğum ……………ili………….. ilçesi ……………. mahallesi………….. caddesi ………….sokakta ………… ada……….. parselde bulunan…… kapı numaralı apartmanın…… nolu bağımsız bölüm maliki olan davalının, ……………. (çekilmez hal yazılır) …………… sebebiyle, bağımsız bölümünün diğer kat maliklerine arsa payları oranında mülkiyet hakkının devredilmesi için işbu dava açılmış bulunmaktadır. Diğer kat maliklerinin ad ve soyadları ile arsa paylarını gösteren liste ile yönetici olarak bu davayı açmama yetki veren Kat malikleri kurulunun kararı dilekçe ekinde sunulmuştur.

HUKUKİ DAYANAK: Kat mülkiyeti kanunu Madde 25 ve ilgili mevzuat.

DELİLLER : Tapu sicil kaydı,yönetim planı,kat malikleri kurulu kararı,ihtarname ve diğer deliller.

SONUÇ VE İSTEK : Davalı kat malikinin…….nolu bağımsız bölümünün dava tarihindeki değeri kendisine ödenmek kaydıyla, mülkiyetinin diğer kat maliklerine arsa payları oranında devredilmesini ve yargılama giderlerinin davalıya Ödettirilmesini arz ve talep ederim.

Tarih…../…../…….

Davacı(Adı-Soyadı,İmza)

EKLER :
1- Kat maliklerinin,adı soyadı ve arsa payları listesi.
2- Yöneticiye dava açma yetkisi veren kat malikleri kurulu kararı

Apartmanda üst kattan su akıyor ne yapmayalım?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com