Köylere kadar ulaşan bu hizmet ağı ile vatandaşların her türlü kültürel, sanatsal faaliyetlerini bu merkezler sayesinde rahatlıkla yapma imkanı buluyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi vatandaşların kültürel faaliyetlerini bir bütünlük içinde yapmalarını sağlamak için kentin dört bir yanına kültür merkezi inşa ediyor. Köylere kadar ulaşan bu hizmet ağı ile vatandaşların her türlü kültürel, sanatsal faaliyetlerini bu merkezler sayesinde rahatlıkla yapma imkanı buluyor. Önceleri bir elin parmağı kadar olan kültür merkezi sayısı 28’e ulaşarak toplumun her kesimine ulaşması sağlanıyor.
KÜLTÜREL İHTİYAÇLAR İÇİN
Vatandaşların günlük hayatlarına gereksinim duyduğu eğitim, eğlence gibi faaliyetlerini karşılamak için özel mekanlara gereksinim duymakta. Bu mekanların azlığı ise vatandaşların bu tarz kültürel ihtiyaçlarını yeterince sağlayamamasına neden oluyor. Büyükşehir Belediyesi de toplumun bu önemli ihtiyacını sağlamak için önemli yatırımlar yaptı. Kent genelinde sürdürülen kültür merkezi yatırımları ile Kocaeli kültürel faaliyetlerini konforlu ve rahat bir şekilde gerçekleştirme imkanı buldu.
DENİZ MANZARALI KÜLTÜR MERKEZİ
Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşların hizmetine sunduğu kültür merkezilerinden birisi Karamürsel Altınkemer sahilinde bulunuyor. Altınkemer Kültür Merkezi, farklı mimarisiyle dikkat çekiyor. Kültür merkezinin sahile bakan geniş bir terası bulunuyor. Bu teras kent ve deniz manzarasıyla kültür merkezine hoş bir hava katıyor. Geniş kullanım alanlarıyla dikkati çeken bina ferah bir çalışma ortamı sunuyor.
3 BİN METRE KARE ALANA SAHİP
Bölgedeki halkın düğün, seminer gibi kültürel ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak olan kültür merkezi, 3 bin metrekare kullanım alanına sahip. Kültür merkezinde, 224 kişilik çok amaçlı kapalı, 192 kişilik de açık düğün salonu yer alıyor. Bin 754 metrekare alan üzerine kurulan kültür merkezi bodrum, zemin ve bir kattan oluşuyor.
AHMET PENBEGÜLLÜ KÜLTÜR MERKEZİ
Gebze’nin yoğun nüfusa sahip mahallelerinden olan Beylikbağı’nda inşa edilen kültür merkezi 2 bin 876 metrekare kullanım alanına sahip. Kültür merkezi zemin ve bir kattan oluşuyor. Giriş katta düğün salonu ve nikah salonunun yer aldığı kültür merkezinin 2. katında KO-MEK sınıfları yer alıyor. Kültür merkezinde, 288 kişilik konferans ve nikah salonu olarak kullanılabilecek salon ve 600 kişi kapasiteli bir de düğün salonu bulunuyor.
KURUÇEŞME KÜLTÜR MERKEZİ
Kuruçeşme Kültür Merkezi de, farklı mimari tarzıyla dikkat çekiyor. Giriş kısmında kuleyi andıran iki yapısı bulunan merkez bu iki yapı arasında yer alan cam bölmeyle güneş ışığını yapının içine iletiyor. Bodrum, zemin ve bir kattan oluşan yapının 870 metrekare kullanım alanı bulunuyor. Yapı düğün, konferans, tiyatro ve seminer gibi sosyal aktivitelerin gerçekleşmesine imkân sağlıyor.
11 BİN 427 METRE KARE KAPALI ALANLI MERKEZ
Dilovası’nın sosyokültürel ihtiyacını gideren Dilovası Kültür Merkezi, 11 bin 427 metrekaresi kapalı alan, bin 800 metrekaresi çevre alanına sahip. Yapı içerisinde 500 kişilik düğün salonu, 272 koltuk kapasiteli nikah salonu, 444 metrekarelik sergi salonu, 50 araçlık otopark, kafeterya, 4 derslikli eğitim alanı, gelin damat ve memur odaları, bayan, erkek ve engelli tuvaletleri, mutfak, güvenlik ve yönetici odaları ve vestiyerler bulunuyor.
28 ADET KÜLTÜR MERKEZİ YAPILDI
Kültürel faaliyetleri tabana yaymak adına kent genelinde inşa edilen 28 kültür merkezlerinin bazıları ise şu şekilde; Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi, Gebze Kültür Merkezi, Değirmendere Kültür Merkezi, Mevlana Kültür Merkezi, Uzunçiftlik Kültür Merkezi, Körfez Hereke Kültür Merkezi, Cumhuriyet Kültür Merkezi.
KÖYLERDE BİLE KÜLTÜR MERKEZİ VAR
Öte yandan kültür faaliyetlerinin köylerde de sürmesi için çalışmalar ihmal edilmedi. Bu doğrultuda Karamürsel Akçat Kültür Merkezi, Körfez Sevindikli Kültür Merkezi, Gebze Denizli Köyü Sosyal Tesisi, Kandıra Karaağaç Köyü Kültür Merkezi, Tepeköy Kültür Merkezi, Şirinköy Kültür Merkezi gibi tesisler vatandaşların hizmetine sunuldu.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi