Kiracının taşınmazdan çıkarılabilmesi için kanunda belirtilen bildirim ve gerekçe hususlarına dikkat edilmesi gerekiyor. Ev ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor.
Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremiyor. Ancak, 10 yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az 3 ay önce bildirimde bulunmak şartıyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebiliyor.
Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebiliyor.
Genel hükümlere göre fesih hakkının kullanılabileceği durumlarda, kiraya veren veya kiracı sözleşmesi bitirebiliyor.Konut ve çatılı işyeri kiralarında fesih bildiriminin geçerliliği, yazılı şekilde yapılmasına bağlı oluyor.Peki kiracı tahliye kararına itiraz edebilir mi? diyorsanız işte yanıtı..
Kiracının hakkında çıkan tahliye kararına itiraz etme hakkı bulunmuyor. Tahliye kararına rağmen evi boşaltmaması halinde taşınmaz sahibi yeni bir dava açabiliyor. Bu davada kiracı bazı yaptırımlarla da karşılaşabiliyor.
Kiracı istediği zaman evden çıkabilir mi?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com
Bir yanıt bırakın