Kiracı tahliye davası nereye açılır?

Kiracı tahliye davası nereye açılır

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi kanunda belirtilen gerekçelerin doğması halinde kiracısının tahliyesi için dava açabiliyor. Peki kiracı tahliye davası nereye açılır? Kiracı tahliye davası hangi mahkemeye açılır? diyorsanız işte yanıtı…

Kiracı tahliye davası nereye açılır?
Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmesi devam eden kiracı ancak kanun kapsamında belirtilen haklı nedenlerin doğması halinde tahliye edilebiliyor.

Aksi takdirde mal sahibi kiracısından tahliyesini isteyemiyor Kiracılık esaslarının düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince; gereksinim, yeniden inşa ve imar ile yeni malikin gereksinimi gibi nedenler haklı neden olup; bu gerekçeler doğrultusunda kiracının tahliyesi için dava açılabiliyor.

Ev sahibinin talebi doğrultusunda kiracıya icra takibi uygulması yapılabilyor. Takip talebi, genel hacizdeki gibi dolduruluyor.Bu takip yolunda alacaklı kiracıdan iki şeyi talep edebilliyor. Ödenmeyen kira bedellerinin ödenmesi (haciz) ve kiracının taşınmaz malı tahliyesini isteyebiliyor.

Kendi ihtiyacının olması;bu durumda kira bitiminden 1 ay sonra dava açabiliyor. Bir senede en az 2 defa kirasını geciktirmesi halinde;2 ihtar çekiyor ve kira bitiminde,1 ay içinde dava açılabiliyor. Gayrimenkulün oturulmayacak derecede onarım istemesi;kira bitiminden sonra 1 ay içinde tahliye davası açabiliyor. Evi satın almış ise;1 ay içinde bir ihtar çekmesi ve tahliye davası açabilmesi için 6 ay beklemesi gerekiyor.Peki kiracı tahliye davası nereye açılır? Kiracı tahliye davası hangi mahkemeye açılır? diyorsanız işte yanıtı…

Kira sözleşmesine dayanan her türlü,tahliye,aktin feshi veya tespit davaları ve bu davalarla birlikte açılan alacak, tazminat davalarında görevli mahkeme Sulh Hukuk Mahkemeleri oluyor.

Kiracı tahliye davası avukat ücreti ne kadar?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com