Kiracı tahliye davası, bazı haklı nedenlerin söz konusu olması halinde kiracının kiralamış olduğu gayrimenkulü tahliyesi için açılıyor. Peki kiracı tahliye davası nasıl açılır? diyorsanız işte yanıtı…
Gayrimenkul kiralayan kiracıların karşılaştıkları durumlar arasında erken tahliye de yer alıyor. Gayrimenkul sahipleri bazı durumlarda evin erken tahliyesini isteyebiliyor.
Kiracıya icra takibinin yapılması, ev sahibinin ev ihtiyacının olması, kiraya konu olan evin el değiştirmesi, konutta zorunlu tadilat gibi durumlarda ev sahibi evin tahliyesini isteyebiliyor. Kiracılık ilişkisine son vermek isteyen ev sahibinin, kiracısına ihtarname çekerek evi boşaltmasını istediğini bildirmesi gerekiyor.
Kiracı tarafından taşınmazın tahliye edileceği yazı ile bildirilmiş olmasına rağmen tahliye edilmezse icra dairesine müracaatla tahliye isteyebileceği gibi, gayrimenkulü kendisi veya eşi veya çocukları için ev olarak kullanma ihtiyacında kalırsa kira akdinin hitamında,gayrimenkulü kendisinin veya eşinin veya çocuklarının bir meslek veya sanatı bizzat icra etmesi için kullanma ihtiyacında ise kira akdinin hitamında,gayrimenkulü yeniden inşa veya imar maksadiyle esaslı bir surette tamir, tevsi veya tadil için ve ameliye esnasında içinde ikamet veya iştigal mümkün olmadığı fennen anlaşıldığı takdirde kira akdinin hitamında, ev sahibi evin tahliyesini isteyebiliyor. Peki kiracı tahliye davası nasıl açılır? diyorsanız işte yanıtı…
Kiracının tahliyesi için dava, Sulh Hukuk Mahkemesinde açılıyor. Kiracı tahliye davası süresi, dava açılan şehrin mahkeme yoğunluğuna göre ortalama bir sene sürebiliyor.
Kiracının tahliye sebepleri nelerdir?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com