Kira kontratı, taşınmaz mallar için taraflar arasında yapılan kira anlaşmasına istinaden senelik olarak imzalanıyor. Peki kira kontratında noter onayı olmazsa ne olur? diyorsanız işte yanıtı…
Kira kontratı, taşınmaz mallar için taraflar arasında yapılan kira anlaşmasına istinaden düzenleniyor. Kira kontratı süreli olabileceği gibi süresiz de olabiliyor.Ancak genellikle sözleşmeler 1 senelik olarak düzenleniyor.
Kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az 15 gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir sene için uzatılmış sayılıyor.Ancak taşınmaz sahibi, kontrat süresinin dolmasını öne sürerek kontratı feshedemiyor.
Kira kontratının yenilenmesinin istenmemesi halinde ise kira hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu kapsamında yer alan haklı nedenlerin var olması gerekiyor.
Kira kontratı kirac ve kiralayan oalrak taraflar arasında imzalanıyor. Kontratın geçerli olması için ev sahibi ve kiracının imzasının olması yeterli oluyor. Karşılıklı imzaların atılması ve tarihin belirtilmesi ile kontrat resmi bir nitelik taşımış oluyor. Peki kira kontratında noter onayı olmazsa ne olur? diyorsanız işte yanıtı…
Kira kontratının noterde imzalanması gibi bir zorunluluğu bulunmuyor. Ancak noterde imzalanması her zaman daha güvenilir ve yararlı oluyor. Ancak isteyenler şahitler huzurunda da kira kontratını imzalayabiliyorlar.
Kiracı kira kontratı yapmazsa ne olur?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com