Senelik olarak yapılan kira kontratlarında sürenin dolması halinde kiracı tahliye edilebiliyor.Peki kira kontratı olmayan kiracı nasıl çıkarılır? diyorsanız işte yanıtı…
Kira kontratı, kiracı ile gayrimenkul sahibi arasında imzalanıyor. Tarafların noterde imzaladıkları kira kontratı, şahitler huzurunda da imzalanabiliyor. Kira kontratında gayrimenkulün adresi, cinsi,kiralayanın hakkında bilgiler,kiranın başlama ve bitiş tarihi,akdin süresi, yıllık kira bedeli, kira bedelinin ödeme şekli, kira kullanım şekli yer alıyor.
Kiracının daire üzerinde sorumlu olduğu alanlar, ödemesi gereken ücret bedelleri, taşınmazın bağımsız alanları üzerindeki hakları kira kontratında belirtiliyor. Bu kontrat kapsamında gayrimenkulde meydana gelebilecek zararları ev sahibinden talep edebiliyor.
Kontratlar genellikle senelik olarak düzenleniyor.Senelik olarak yapılan kira kontratlarında sürenin dolması halinde kiracı tahliye edilebiliyor.Peki kira kontratı olmayan kiracı nasıl çıkarılır? diyorsanız işte yanıtı…
Sözlü olarak yapılan kira kontratlarında başlıca iki problem meydana geliyor. Bunlar: Kira ücretinin kanıtlanması ve kira sürecinin ne zaman başladığının kanıtlanması gibi problemler oluyor.
Kontratı olmayan kiracıyı çıkarabilmek için, söz konusu kira bedelini ve kira dönemini kanıtlayacak belgelerin edinilmesi gerekiyor.
Ücretin ödendiğine dair veya kiranın başladığına dair herhangi bir yere atılan bir imza ispat açısından önem taşıyor.
Gerekli kanıtların elde edilmesi ile kontratı olmayan kiracı için dava veya takip açılabiliyor. Kiracının “Ben kiracı değilim.” diyerek itiraz etmesi durumunda, fuzuli işgalden tahliye davası açılabiliyor.
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com
Bir yanıt bırakın