Belirli ve belirli olmayan süreye sahip kira anlaşmaları kira kontratında belirtilerek mal sahibi ve kiracı arasında imzalanıyor.Peki kira kontratı noterden mi yapılmalı? diyorsanız işte yanıtı…
Kiralama işlemlerinde taraflar arasında imzalanan belgeye kira kontratı adı veriliyor. Kira kontratı, ev sahibinin belirlenen süre zarfı içinde evin kiralanacağına; kiracının da evi kullanmasına karşın belirlenen kira bedelini ödeyeceğine dair imzalanıyor.
Gayrimenkul sahibi ile kiracı arasında imzalanan kira kontratında belirtilen süreden az ya da fazla olarak söz konusu evi kullanma hakkı olmuyor.
Kira kontratı hazırlanırken bazı maddelerin kontratta olmasına ve net bilgilerle belirtilmesine dikkat edilmesi gerekiyor. Örneğin kiraya verilen taşınmazın açık adresi, kira bedeli ve kontratın uzaması halinde yapılacak kira artış oranı gibi hususlara dikkat ediliyor.
Belirli ve belirli olmayan süreye sahip kira kontratı yazılı olarak yapılabildiği gibi sözlü olarak da düzenlenebiliyor.
Kira kontratı,taraflar arasında bir şahit huzurunda yapılabiliyor. Kira kontratının bir yerden alınmasınması gerekli olmuyor. Karşılıklı imzaların atılması ve tarihin belirtilmesi ile kontrat resmi bir nitelik taşımış oluyor.Peki kira kontratı noterden mi yapılmalı? diyorsanız işte yanıtı…
İsteyenler kira kontratını noter huzurunda da imzalayabiliyor. Noter huzurunda imzalamak, ileride yaşanabilecek olası problemlerin önüne daha çabuk geçmesi açısından daha çok tercih ediliyor.Ancak kontratın noterde yapılması zorunlu olmuyor.
Kira kontratı kaç nüsha olmalıdır?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com
Bir yanıt bırakın