Kira kontratı kimde kalır?

Kira kontratı kimde kalır

Mal sahibi ile kiracılar arasında kira ilişkilerinde sorun yaşanmaması adına her iki tarafın da çıkarlarını koruyacak kira kontratı yapılıyor.Peki kira kontratı kimde kalır? Kira kontratı aslı kimde kalır? diyorsanız işte yanıtı…

Kira kontratı, konut ve işyeri kiralamalarında mal sahibi ile kiracının haklarını korumak, sorumluluklarını tespit etmek adına imzalanıyor.

Bu kontratın yapılması ile gayrimenkul sahibi kiracısına taşınmaz malı bırakırken; kiracı da belirlenen kira bedelini ödemek ile yükümlü oluyor. Kira kontratında; gayrimenkul hakkında genel bilgiler, kira bedeli, kira süresi ve bitiş tarihi,evin adresi, cinsi,kiralayanın hakkında bilgiler,kiranın başlama ve bitiş tarihi,akdin süresi, yıllık kira bedeli, kira bedelinin ödeme şekli, kira kullanım şekli açıkça belirtiliyor.

Kontratta yazılan her maddenin doğru ve anlaşılır olması gerekiyor. Kira kontratı, kanunen belirli ve belirli olmayan bir süreler için yapılabiliyor. Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmadan sona erecek kira sözleşmesi belirli sürelidir; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılıyor. Peki kira kontratı kimde kalır? Kira kontratı aslı kimde kalır? diyorsanız işte yanıtı…

Kira kontratının yazılı olması geçerlik şartı olmuyor. Bu sebeple yalnız ispat açısından daha güçlü olması nedeni ile yapılan kira kontratının aslı taraflardan birinde, fotokopisi de diğerinde kalabiliyor.

Kira kontratı örneği 2015!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*