Kira kontratı karşılıklı fesih örneği!

Kira kontratı karşılıklı fesih örneği

 
Ev sahibinin kira kontratını tek taraflı olarak feshedebilmesi için de bazı şartlar gerekiyor. Ancak , kira süresi dolmadan da haklı gerekçelerin olması durumunda kontrat karşılıklı olarak feshedebiliyor. İşte kira kontratı karşılıklı fesih örneği…

Kira kontratı karşılıklı fesih örneği!
Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında kira sözleşmesi yapılıyor. Sözleşme esasları ile tarafların hak ve sorumlulukları Borçlar Kanunu ile düzenleniyor.

Kanunen kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Sözleşmede sözleşme süresi belirtilebiliyor.

Sözleşmeler çoğunlukla senelik olarak hazırlanıyor. Kararlaştırılan sürenin geçmesi ile herhangi bir bildirim olmadan sona erecek kira sözleşmesi belirli süreli oluyor; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılıyor.

Ev sahibinin kira kontratını tek taraflı olarak feshedebilmesi için de bazı şartlar gerekiyor. Ancak , kira süresi dolmadan da haklı gerekçelerin olması durumunda kontrat karşılıklı olarak feshedebiliyor. İşte
kira kontratı karşılıklı fesih örneği…

Tarafların karşılıklı anlaşarak imzalamaları gereken kira sözleşmesi fesih örneği aşağıda yer alıyor;

Kira kontratı karşılıklı fesih örneği…

Biz fesih edenler; bir kira sözleşmesi yapmıştık. İşbu kira sözleşmesinin geriye kalan süresi …. olup, bu süreye ait kira bedeli ise …. TL dir. Gördüğümüz lüzum üzerine işbu kira sözleşmesini fesh ediyoruz.

Birbirimizden herhangi bir hak ve alacağımızın kalmadığını, birbirimizi karşılıklı olarak ibra ettiğimizi, adı geçen sözleşmeyi karşılıklı olarak feshettiğimizi beyan ve kabul ederiz.

FESHEDENLER

KİRAYA VEREN

KİRACI

Kira kontratı cayma hakkı!
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com