Kentsel dönüşüm vekalet örneği!

kentsel-donusum-vekalet-ornegi

Herhangi bir hukuki işlem süresinde, söz konusu işlemlerin sağlanması için kişi kendi yerine bir başkasını vekil oalrak atayabiliyor. İşte kentsel dönüşüm vekalet örneği…

Kentsel dönüşüm vekalet örneği!
Vekaletname, gerçek ya da tüzel kimselerin herhangi bir hukuki işlem ya da davalarına ilişkin, kendilerini temsil etmek üzere bir başka kimseyi ya da avukatı atama işlemi oluyor. Bir diğer deyişle, sizi herhangi bir hukuki işlemde başka birinin temsil etmesini istiyorsanız, o kişiye vekaletname vermeniz gerekiyor.

Vekaletnameleri, içerikleri bakımından özel ve genel vekaletname başlığı altında toplanıyor.

Vekalet verilebilmesi için vekalet veren kimsenin T.C. kimlik numarasının da yer aldığı nüfus cüzdanı ve 2 adet fotoğraf gerekiyor. Vekalet vermek için gerekli belgeler in temin edilmesi ile notere vekalet işlemi için başvurulup, vekil ataması yapılabiliyor. Peki kentsel dönüşüm için vekalet nasıl verilir? diyorsanız işte yanıtı..

Kentsel dönüşümde vekaletname verilerek de başvuru yapılabiliyor. Vekaletnameyle yapılacak başvurularında belgelere ek olarak riskli yapı malikine vekalet eden kişinin vekaletname örneği ve nüfus cüzdanı fotokopisi gerekiyor.

Ancak, burada dikkat edilmesi gereken konu, vekaletname verirken hangi iş için verildiğinin özellikle belirtilmesi gerekiyor.

Örneğin, kentsel dönüşüm faiz desteği aşamasında; vekaletname ile yapılacak başvurularda, vekaletnamede “6306 sayılı Kanun kapsamında yapılacak kredi başvurusu için yetki verilmesi” ibaresinin yer alması gerekiyor.

Kentsel dönüşüm başvuru dilekçe örneği:

…./…../201..

……………………………… Şirketi’ne

…………….. ili, …………….. İlçesi, …………… Mah., …………….. Cad., …………… Sok. , …………….. Apt., No:…….. tapuda ……….Pafta, ……….. Ada, …………. Parsel sayılı Yapıda Kat Malikiyim. Çevre ve
Şehircilik Bakanlığı Lisanslı Kuruluşu olarak 6306 sayılı kanun kapsamında; Binamız RİSKLİ YAPI TESPİT RAPORU’ nun hazırlanması için gereğinin yapılmasını arz ederim.

Adı Soyadı
İMZA

EKİ :
1. Tapu Fotokopisi
2. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
3. Tapudan alınmış Bina Kat Maliklerinin
Hisse Oranlarını Gösterir Belge/ Takyidat
4. Belediyeden Alınmış Binanın Statik Projesi veya
Statik Proje Olmadığına dair resmi yazı
5. Belediyeden UAVT ( Ulusal Adres Veri Tabanı ) Yazısı
( Yerleşim Yeri Adresi Doğrulama Yazısı )
6. Vekaletname
7. Şirket İmza Sirküsü ve Şirket Yetkilisi
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

BAŞVURU SAHİBİNİN :
Adresi :…………………………….
……………………………………….
……………………………………….
Tel : …………………………………
Cep :…………………………………
Vekaletle yapılan satış iptal edilir mi?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com