Kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapısını yıktıran hak sahiplerine devlet tarafından birtakım finansal destekler sağlanıyor. Bu desteklerin başında kira yardımı geliyor.
18 ay boyunca yapılan kira yardımı 2015 yılında aylık 735 TL olarak belirlendi. Ancak başvuru koşullarında da Ocak ayı itibarıyla birtakım düzenlemeler yapıldı.Kentsel dönüşümde önceden riskli binadaki bağımsız bölüme sahip olmak yeterli iken, artık tediyede ikamet şartı aranıyor.
Kira yardımı müracaatında bulunmak için hak sahiplerinin riskli yapı onay tarihinden önce riskli yapıda oturuyor olması gerekiyor.
Buna göre malik, kiracı ve sınırlı ayni hak sahibi olanlardan sadece bu şartı sağlayan kişiler bir dilekçe ile kira yardımına başvuruda bulunabiliyor.Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru dilekçesi aşağıda yer alıyor:
Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru dilekçesi..
İSTANBUL ALTYAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜNE
Aşağıda bilgileri bulunan ve ARAADNET yazılımında …………………. yapı kimlik numaralı binamız 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında riskli yapı olarak tespit edilmiş olup, Afet Riski Altındaki Alanların
Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğinin 16 ncı maddesine göre kira yardımından faydalanmak istiyorum.
Riskli binamı …./…./201… tarihinde tahliye ettiğimi beyan eder, aksi durumun tespit edilmesi halinde 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre faiziyle geri ödeyeceğimi taahhüt ederim.
Kira yardımından faydalanmam halinde 13.10.2012 tarihli ve 28440 sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan 6306 Sayılı Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Karar uyarınca bankalardan faiz destekli kredi başvurusunda bulunmayacağımı taahhüt ederim.
Kira yardımı başvurumun uygun bulunması halinde aşağıda belirttiğim hesap numarama yatırılması hususunda;
Gereğini arz ederim.
……/…./2015
Adı Soyadı – İmza
İletişim Bilgileri
Adres :
Telefon :
Banka Hesap Numarası (IBAN) :
EKLER:
1- Nüfus cüzdanı fotokopisi
2- Konut veya işyerinin tapu senedi
3- Riskli bina tespit raporu inceleme formu
4- Tahliye ettiğime dair yeni adresimi gösterir adrese dayalı nüfus kayıt örneği
Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay alınır?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com
Bir yanıt bırakın