Su abonesi olan taşınmaz mal sahipleri adına su sayacı takılıyor. Peki Kartlı su sayacı aboneliği nasıl yapılır? diyorsanız işte kartlı su sayacı okuma…
Kartlı su sayacı aboneliği nasıl yapılır?
Su abonesi olan ev, işyeri gibi gayrimenkul sahipleri adına su sayacı takılıyor. Abonenin ne kadar su kullandığı sayaçlar ile tespit ediliyor ve fatura sayaç okunarak kesiliyor.Peki Kartlı su sayacı aboneliği nasıl yapılır? diyorsanız işte kartlı su sayacı okuma…
Dijital Kartlı Sayaç Uygulaması bir tahakkuk ve tahsilat sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Aboneler 7 gün 24 saat diledikleri kadar su alabiliyor ve kullanımlarını sürekli olarak takip edebiliyor.
Kartlı Sayaç Uygulaması’nda ücretlendirme mekanik sayaç ile aynı olup, 1 kontör su bedelinin karşılığı 1 m3 su bedeline eşit oluyor.
Kartlı Sayaç’lar ücretsiz olarak takılabiliyor ve abonelere kontör yüklemelerini gerçekleştirebilmeleri için 1 adet yükleme kartı veriliyor.
Aboneler sayaçlarına diledikleri kadar kontör yükleyebiliyor. Yüklenen kontörün sayaca aktarılması için kartın “ok” yönünde sayaca takılması yeterli oluyor. Sayaç ekranında “kredi yüklendi” mesajı çıktığında yükleme işlemi tamamlanmış oluyor.
Sayaçta kontör bitmesi halinde sayaçtan su akışı kesilmekte, kartın (içinde kontör yokken) sayaca takılması durumunda 5m3(ton) daha yedek su kullanımı mümkün oluyor.
Sayaçtaki kontörün resmi tatiller ve mesai saatleri dışında bitmesi ve yedek 5 m3 kullanımın da sona ermesi durumunda bir sonraki mesai günü saat 09:00’a kadar limitsiz su kullanımına imkan sağlanıyor.
Aboneler İSKİ Şube Müdürlükleri bahçesinde yer alan KİOSK’lardan, Yetkili Ödeme Merkezi ve Fatura Vizyon Merkezleri’nden mesai saatleri dışında da kontör dolumu yapabiliyor.
Su aboneliğine ne kadar para gidiyor?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com