Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Tüm Asansör Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TASİAD) düzenlediği “Asansör işletme, bakım ve periyodik kontrol yönetmeliği ve uygulamaları” konulu seminere katıldı.
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Tüm Asansör Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TASİAD) düzenlediği “Asansör işletme, bakım ve periyodik kontrol yönetmeliği ve uygulamaları” konulu seminere katıldı. Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Asansör ve Teleferik Sanayi Şube Müdürü İlyas Menderes Büyüklü, DKare Gözetim Test ve Belgelendirme Teknik Müdürü Mustafa Görmüş, Türk Standartları Enstitüsü Muayene Gözetim Başkanlığından Oktay Akman, Makina Mühendisleri Odası Asansör Kontrol Merkezinden Berkay Eriş konuşmacı olarak yer aldı.
“144 bin metrekare olan park alanlarını, 300 bin metrekareye çıkardık”
Seminerde konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal’ın değiştiğini ve dönüştüğünü belirterek Kartal’da yaşayan vatandaşların nefes alabileceği alanların yaratılması gerektiğine işaret etti. Göreve geldiği günden bu yana, 144 bin metrekare park alanlarının 300 bin metrekareye ulaştığını vurgulayan Başkan Altınok Öz, şöyle konuştu: “ Deprem ve bozuk kentsel yerleşim ile birlikte, binaların ve 10 gecekondunun bir araya gelerek imar artışıyla dönüşmesi artık kaçınılmaz oldu. Kartal 39,5 kilometrekarelik bir yer. Güneyi deniz, kuzeyi orman. Sağında ve solunda Maltepe ve Pendik ilçeleri var. Ya biz insanlara boş alan yaratacağız; yani binaları yukarı doğru çıkacağız, ya da binaları yayacağız. İşte buna karar vermemiz lazım. Kartal’da 2009 yılı itibariyle 144 bin metrekare olan park alanlarını, 300 bin metrekareye çıkardık. Yani kişi başı, 4 onda 8. Bunun en az 10 metrekare olması lazım. Göreve geldiğiniz günden bu yana 144 bin metrekare alanlık parkı, 300 bin metrekareye çıkarıyorsunuz, ama idealin yarısında değilsiniz. Köylerde; erkekler köy meydanında, kadınlar ise çeşme başında bir araya gelirler. Bizler bu kültürü yaşatmak istiyorsak ve sosyalleşmeye önem veriyorsak, yeşil alanlar ve insanların sosyalleşebileceği alanlar yapmamız lazım.” dedi.
“Zemine uygun binalar yapılmalı”
Zemine uygun binaların yapılmasının önemine dikkat çekerek rüzgâra engel olacak blok yapılaşmalarının önüne geçilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Altınok Öz, sözlerine şöyle devam etti: “ Zemin ne olursa olsun, o zemine uygun binaları yapmamız lazım. Kartal Belediyesi olarak, yüksek binadan kaçmamız gerektiğini düşünüyorum. Rüzgâr rejimini bozmadan alan boşaltmalıyız. Makro iklim olarak düşünecek olursak; Kayışdağı ile Aydos Dağı arasındaki çukurdan gelen rüzgâr, Tugay deresinden geçer. Dragos ve Heybeliada’nın doğusundan devam eder. Tugay yolu üzerinde yüksek yapılaşmaya müsaade edebiliriz; ancak rüzgârı kesebilecek blok yapılaşmaya engel olmamız lazım. Yüksek yapılarda akla ilk gelen şey ulaşım, yani asansör. Ara elamanlara ihtiyaç var. Yatırımcı ile üretici yan yana gelip ara eleman açığını kapatmalı.”diye konuştu.
Bir yanıt bırakın